Hlavní obsah

Dukla - Jihlava 4:1Namísto reprízy jarního zázraku si poslední Jihlava odvezla z Julisky čtyřgólový příděl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Krmenčík 1 : 0
36. Beauguel 2 : 0
47. Krmenčík 3 : 0
71. Považanec 4 : 0
73. Kovář 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Jarní zázrak v podobě překvapivé výhry se Jihlavě zopakovat nepodařilo, protože v duelu 9. kola Synot ligy podala na pražské Julisce hodně chabý výkon a jen demonstrovala, proč je přikována k samému dnu tabulky. V konfrontaci s Duklou neměla sebemenší nárok, už o půli prohrávala dvoubrankovým rozdílem a konečná prohra je pro ni vzhledem k průběhu střetnutí a šancím domácího celku ještě milosrdná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Dukly Michael Krmenčík slaví gól proti Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Patnáct minut vydržel vysedávat jihlavský kouč Petr Rada v poklidu na lavičce, ale jakmile jeho tým na Julisce poprvé inkasoval, už se neudržel, to se ví. Dalších dvacet mu obvyklý temperament vydržel a své svěřence se pokoušel probrat k životu, ale když devět minut před přestávkou přidal legionář Beauguel efektní patičkou druhou branku domácích, zase se rezignovaně posadil.

Dukle rošáda prospěla

Tušil, že jihlavskému ligovému umírání nezabrání a jarní zázrak, kdy tým z Vysočiny vyhrál v Praze 3:0, nezopakuje. Nic nepomohlo, že nechal zkušené Blažka, Kolouška, Vidličku a Šourka jen mezi náhradníky, protože ani rošády v sestavě k úspěchu nevedly.

Dukla je po blamáži v předchozím kole v Uherském Hradišti udělala také. Kouč Kozel postavil do brány Filipa Radu, a aby si klání s otcem patřičně užil, i kapitánskou pásku mu svěřil, v poli nabídl možnost se předvést Jeřábkovi, Hlinkovi či Krmenčíkovi.

Právě ten se už po třinácti minutách odvděčil, neboť po přímém kopu Bergra a míči vráceném Karavajevem využil závaru v jihlavské šestnáctce a balón za Hanušova záda procpal. Domácím se od té chvíle hrálo mnohem lépe a klidněji, což bylo na jejich kombinačním fotbalu patrné.

Soupeře z Vysočiny prakticky nepouštěli za půlící čáru, tiskli ho k šestnáctce, a když hravý Beauguel vyšperkoval Bergrův průnik patičkou znamenající druhý gól, hrálo se jim ještě lépe. A ani pár příležitostí nabízejících se soupeři - Vaculíkovi a Harbovi zejména - je z míry vyvést nemohlo.

Otázka zněla: Kolik?

A ve druhé půli už tuplem ne, protože hned z prvního útoku přidal Krmenčík po překrásné výměně míče s Beauguelem další gól a od té chvíle už bylo jen otázkou, jakým přídělem domácí Dukla nebohého protivníka obdaří.

Mohl být hodně vysoký, protože Považanec přidal čtvrtou branku, Beuaguel trefil tyč a další vyloženou šanci spálil. Jihlava nakonec hrozící pohromu přečkala a co víc - nakonec se jí podařilo výsledek alespoň kosmeticky upravit.

9. kolo fotbalové Synot ligy:
Dukla Praha - Vysočina Jihlava 4:1 (2:0)
Branky: 13. a 47. Krmenčík, 36. Beauguel, 71. Považanec - 73. Kovář. Rozhodčí: Ardeleánu - J. Paták, Ratajová. ŽK: Považanec, Krmenčík - J. Krejčí, Vidlička. Diváci: 1201.
Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek - Marek Hanousek, Hlinka, Považanec (86. Čajič) - Berger (76. Néstor), Beauguel, Krmenčík (64. Jakub Mareš). Trenér: Kozel.
Jihlava: Hanuš - Marek, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Kučera, Jánoš (81. Vidlička) - Kukol (75. Fulnek), Jungr, Vaculík (57. Kovář) - Harba. Trenér: P. Rada.

Reklama

Související témata: