Hlavní obsah

Ostrava - Bohemians 1905 1:0Baník i v deseti v nastaveném čase udolal Bohemians 1905

MinutaMin. Tým Hráč Akce
90. Stronati 1 : 0
Záznam online reportáže

Ostrava

Šťastným gólem Patrizia Stronatiho z první minuty nastaveného času porazili fotbalisté Ostravy v 9. kole Synot ligy Bohemians 1905 1:0. Domácí vyhráli přesto, že posledních sedm minut dohrávali bez vyloučeného Sukupa. Pražané venku po třech výhrách nebodovali a inkasovali po 328 minutách.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Stoper Baníku Jan Baránek (vlevo) a útočník Bohemians 1905 Elvis Bratanovič v utkání 9. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Baníku se do středu obrany po zranění vrátil Baránek a s ním se defenziva Slezanů stala skoro neprůchodnou. Baránek vzadu spolehlivě rozbil prakticky všechny výpady soupeře a navíc stihl podporovat i ofenzivu: v desáté minutě svou střelou pořádně protáhl gólmana Švengra.

Od té chvíle převaha domácích začala narůstat. Zejména proto, že Ostrava ovládla střed hřiště, kde posbírala spoustu míčů, a rychlým přechodem dopředu si vytvářela příležitosti. V 16. minutě se parádní střelou zpoza šestnáctky blýskl Narh, ale hosty spasila dobře postavená tyč. Greguš pak vyslal odvážný projektil snad z 35 metrů a Švenger měl co dělat, aby jeho bombu vyboxoval do zámezí. Po rohu byl zase v ústřední roli, když vytáhl nepříjemnou Baránkovu hlavičku k tyči.

Domácí svou nejlepší pasáž zápasu prohospodařili neproměňováním šancí. Ještě krátce před poločasem se za obranu dostal Kukec, ale Švenger mu včasným výběhem znemožnil pokus o přehození.

Stronati v nastavení rozjásal Bazaly

Druhá půle už byla úplně o něčem jiném. Klokani nejprve přestáli další nebezpečný pokus hlavičkujícího Baránka, který byl jednoznačně králem trávníku, a pak už svým sebevědomím začali připomínat nejlepší venkovní tým.

Výrazně větší aktivitu v poli ale Pražané střelecky nevyjádřili, protože měli dost problémů ve finální fázi. Pouze v 52. minutě hlavičkoval po rohu Šmíd, míč křížem prošel domácím vápnem a skončil pár centimetrů vedle tyčky zkoprnělého Pavlenky. Až čtvrthodinu před koncem sklepl Mikuš hlavou míč do běhu Moravcovi, který se ale asi zalekl gólu a zakončil mizerně.

Bohemians v závěru přišpendlili Ostravu před Pavlenku, který jen s úzkostí sledoval, jak tečované centry míjejí jeho branku. Po faulu na Mikuše Baník navíc přišel sedm minut před koncem o vyloučeného Sukupa. Hosté však koncovku odehráli pasivně, jakoby jim stačil bod. A Baník, který se ve druhé půli prakticky nedostal před Švengra, je ztrestal v nastaveném čase. Stronati hlavou z malého vápna poslal do sítě Kukecův centr.

9. kolo fotbalové Synot ligy:
Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Branka: 90.+1 Stronati. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Vlasjuk. ŽK: Sukup, Kukec, Baránek - Šmíd, Jindříšek, Lietava. ČK: 83. Sukup. Diváci: 4505.
Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Baránek, Stronati, Sukup - Greguš, Šichor (84. Byrtus) - Kukec, Lindpere (70. Mensah), Štěpán (74. Holzer) - Narh. Trenér: Bernady.
Bohemians 1905: Švenger - Pauschek, Brabec, Šmíd, Šírl - Jindřišek, Rada - Moravec (89. Bartek), Bratanovič, Mosquera - Mikuš (86. Lietava). Trenér: Pivarník.

Reklama