Hlavní obsah

Hradec - Jablonec 0:2Jablonec díky Pospíšilovi poprvé od roku 1997 vyhrál v Hradci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Pospíšil 0 : 1
65. Pospíšil 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce poprvé od února 1997 dokázali vyhrát ligový zápas v Hradci Králové. Duel 9. kola rozhodl dvěma góly Martin Pospíšil, který se trefil v 53. a 65. minutě. Nováček z Hradce prohrál třetí kolo za sebou, naopak Jablonec má v nejvyšší soutěži stejně dlouhou sérii bez porážky.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vlevo David Štípek z Hradce a vpravo Ruslan Mingazov z Jablonce bojují o balón.

Článek

Hradec si znovu vyzkoušel rozestavení bez klasického útočníka. Stejně jako na Spartě nastoupil na hrotu Shejbal, původní profesí krajní záložník či dokonce obránce. Na hře Východočechů to bylo znát, tým kouče Prokopce nebyl prakticky nebezpečný.

Za celý zápas si domácí mužstvo vytvořilo jen dvě šance. V úvodní z nich na začátku první půle postupoval ze strany sám na bránu Štípek, ránu však namířil těsně vedle. Hradec tak opět potvrdil pověst nejhůře střílejícího týmu ligy, v devíti kolech se prosadil pouze čtyřikrát.

To Jablonec po neúspěchu v minulém kole, v němž pouze remizoval s Českými Budějovicemi a neproměnil dlouhou přesilovku, šel na rozlehlém stadionu v Malšovicích sebejistě za výhrou. Tým ze severu Čech ukázal kvalitu a trpělivě čekal na šanci. Zásadní příležitosti přišly na konci prvního poločasu. Nejprve Novákův pokus z přímého kopu lapil brankář Koubek, poté Mingazov v úniku netrefil branku.

Pospíšil zařídil výhru hostů

Po změně stran však již zkušenější hosté udeřili. Dvě branky měly jednoho střelce, dvakrát se prosadil záložník s reprezentační zkušeností Pospíšil. První gól padl v 53. minutě a velký podíl na něm měl vysoký útočník Doležal. Poslal přesný centr na zadní tyč, kde se Pospíšil dostal před pravého obránce Holeše a překonal Koubka.

Druhá branka přišla o dvanáct minut později. Pospíšil tentokrát trefil střelu zpoza šestnáctky přesně k tyči, na gólu však měl podíl také domácí brankář Koubek.

Hradec padl do křeče, jeho hráči byli nepřesní a bez nápadu. Až do konce se nedostali do šance. Skóre mohl ještě navýšit po akci střídajících hráčů Moulis, jemuž připravil pozici Jun. V tuto chvíli však Koubek zasáhl velmi dobře. Hradci to však nepomohlo a v tabulce po prohře spadl na sestupová místa.

9. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
FC Hradec Králové - Baumit Jablonec 0:2 (0:0)
Branky: 53. a 65. M. Pospíšil. Rozhodčí: Jílek - Pospíšil, Vaňkát. ŽK: Rossi, Romera (oba Jablonec). Diváci: 2746.
Hradec: T. Koubek - Holeš, Chleboun, Plašil, P. Čermák - Križko (68. A. Čermák), Kotiš - Štípek (82. Šultes), Halilovič, Malinský - Shejbal (58. P. Dvořák). Trenér: Prokopec.
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, F. Novák - Rossi, Hübschman - Kopic (80. Moulis), M. Pospíšil, Mingazov (62. Crnkič) - Martin Doležal I. (89. Jun). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: