Hlavní obsah

Brno - Plzeň 2:3Plzeň otočila duel v Brně a pojistila si první místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Kolář (penalta) 0 : 1
31. Brigant 1 : 1
45. Lutonský 2 : 1
52. Tecl 2 : 2
61. Řezník 2 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně zvítězili v 9. kole Synot ligy v Brně po zlepšeném výkonu v druhém poločase 3:2 a pojistili si vedení v tabulce. Lídr soutěže otočil výsledek až po změně stran, kdy se v rozmezí devíti minut trefili střídající Tecl a Řezník. Zbrojovka ukončila sérii jedenácti ligových zápasů doma, ve kterých bodovala. Naposledy prohrála právě s Plzní loni na podzim 1:3.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Plzeňský záložník Milan Petržela (vlevo) se snaží předběhnout obránce Zbrojovky Aleše Schustera.

Článek
Fotogalerie

Úvodních 25 minut provázela před zraky reprezentačního trenéra Pavla Vrby oboustranně pozorná defenzivní taktika. Brňané si důkladně přebírali soupeře, rychlonohého Petrželu osobně střežil Lutonský a stoper Košťál nenechal prostor k zakončení Chramostovi na hrotu útoku.

Brněnský záměr udržet čisté konto ale dostal po faulu Lutonského na Petrželu v pokutovém území trhlinu. Kolář s jistotou penaltu proměnil a po úvodní brance dostala hra spád.

Domácí více otevřeli hru a ve 31. minutě po Fischerově centru a Vávrově nepřesné střele stačil u tyčky číhající Brigant vstřelil svou první ligovou branku. Těsně před koncem poločasu Brno nečekaně otočilo skóre. Lutonský prošel po levé straně a sólo zakončil přesnou trefou do horního růžku plzeňské branky.

Řezník dokonal obrat

Kouč hostů Koubek do druhého poločasu místo nedůrazného Chramosty nasadil Tecla. Tah mu vyšel, v 52. minutě se Tecl protáhl mezi domácími zadáky a vyrovnal. Potvrdil tak, že se mu v zápasech proti Brnu střelecky daří.

Domácí ztratili oproti úvodnímu poločasu střed pole, už se jim nedařilo zakládat jednoduché útočné akce a režii zápasu převzala Plzeň. Z převahy vstřelil v 61. minutě vítězný gól Řezník.

Po další chybě v rozehrávce zachránil Brňany brankář Hladký, který chytil sólový útok Koláře. V závěrečné čtvrthodině se ještě Zbrojovka zvedla k chvilkovému náporu, ale Šumberovi a Moukanzovi chybělo více přesnosti k vyrovnání a Plzeň si už těsné vítězství uhájila. Poslední dvě minuty navíc domácí dohrávali bez vyloučeného Moukanzy.

9. kolo fotbalové Synot ligy:
Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 2:3 (2:1)
Branky: 31. Brigant, 45. Lutonský - 26. D. Kolář z pen., 52. Tecl, 61. Řezník. Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Kubr. ŽK: Hladký, Košťál, Sýkora, Lutonský, Schuster, Moukanza - Hejda, Horváth. ČK: 90. Moukanza. Diváci: 6492.
Brno: Hladký - Malík, Košťál, Schuster - Hyčka, Fischer (81. Jugas), Zavadil, Lutonský - Brigant (71. Šumbera), Vávra (64. Moukanza), Sýkora. Trenér: Kotal.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (83. Horváth), D. Kolář (78. Hořava), Pilař - Chramosta (46. Tecl). Trenér: M. Koubek.

Reklama

Související témata: