Hlavní obsah

Jsme hloupé mužstvo, láteřil šéf obrany klokanů Erich Brabec

Vladimír KolářSport.czPrávo

Bohemians padli na Bazalech brankou v první z dvouminutového nastavení, když Baník hrál v deseti bez vyloučeného Sukupa. Získal standardku, kterou rozehrál Greguš na Kukece, jeho centr přizvedla teč a Stronati hlavou dal rozhodující gól. Šéf obrany Erich Brabec byl zákonitě hodně naštvaný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Erich Brabec z Bohemians 1905.

Článek

Co se stalo, že jste dostali gól v posledních vteřinách, navíc, když Baník hrál v deseti bez vyloučeného Sukupa?

Jsme hloupý mančaft, když si necháme dát takový gól a ještě, když soupeř je v deseti. Je to k vzteku, když ve druhém poločase se Baník dostal na naši půli jenom jednou a dal nám gól. Bylo to selhání, které nás stojí bod. Teď pojedeme osm hodin po D1 a budeme nasr..í.

Nevedlo k té brance podcenění, když Baník byl půl zápasu neškodný?

Podcenění to nebylo. Měli jsme dohrát balón vepředu, ale zbytečně jsme s ním šli do rohu, místo abychom šli před bránu. Domácí se dostali k míči, zaútočili a získali standardku. Každý náš hráč ví, jaké má úkoly při standardce, takže někdo hrubě chybil. Oni tu standardku rozehráli, tečovaný centr se dostal do místa, kde bylo prázdno, hráč Baníku do něj vletěl a bylo zle. To je o štěstí. Oni ho měli, my ne. Ostrava sice byla v první půli lepší, ale za druhou jsme si minimálně bod zasloužili.

Co se stalo, že po změně stran jste domácí jednoznačně přehrávali?

My jsme hráli pořád stejně, ale Baník ustoupil od agresivity a napadání z prvé půle a my jsme naopak začali dominovat na míči. Proto jsme Baník přehrávali. Věděli jsme, že v tempu, v jakém zápas začal, nemůže vydržet až do konce.

Z velké převahy jste však ani jednou nevystřelili na branku.

To je špatné, samozřejmě. Nevím, jestli se nám to v sezóně stalo. Situace, kdy jsme šli čtyři na dva nebo čtyři na tři, jsme řešili špatně, nedokázali jsme pokrýt si míč.

A co ta bída po rohových kopech? Ve druhém poločase jste jich měli jedenáct!

Po jednom jsem balón hlavou líznul, ale Kuba Rada na něj u zadní tyče nedosáhl. Baník standardky bránil hodně tvrdě. Kdyby si rozhodčí na semináři rozebrali, jak si počínal, jejich komentář by byl zajímavý. Nestěžuji si, to jen na okraj. Měli jsme být před brankou více agresivní, více jít za gólem.

Reklama

Související témata: