Hlavní obsah

Odolal zapalovačům i mincím. Bičík i v druhém derby porazil Slavii 2:0

Praha

Derby je jeho silnou disciplínou. Před více než deseti lety se David Bičík dočkal ligového debutu, když na Strahově střídal vyloučeného Koubu. A fotbalisté Sparty tam v březnu 2004 porazili Slavii 2:0. V sobotu večer se letenský brankář zaskvěl v Edenu - a Sparta znovu vyhrála 2:0. „Dobrá bilance, kéž by ještě pár let vydržela,“ usmíval se Bičík.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťanský brankář David Bičík zasahuje v utkání proti Slavii.

Článek
Fotogalerie

Sparta má zdatného nástupce Tomáše Vaclíka. Hrdinou sobotního derby byl nejen autor dvou gólů David Lafata, ale také brankář David Bičík (33). Lapil sešívaným i největší šance, především Zmrhalovo sólo zneškodnil parádně.

„Tolik šancí jsme si tady letos asi ještě nevytvořili. Výborný Bičík všechno zlikvidoval," litoval kapitán sešívaných Martin Latka.

„Po neproměněné penaltě měla Slavia několik nadějných situací, které i díky výborným zákrokům Davida Bičíka nevyužila. David má velký podíl na tom, že jsme vyhráli," přidával se letenský kouč Vítězslav Lavička.

Kdyby se bál diváků, nemůže chytat

„Nejhůř mi bylo při Zmrhalově šanci. Byl úplně sám na velkém vápně. Třeba Škodova hlavička mi šla přímo nad ruce, nebyl to zase až tak těžký zákrok," líčil Bičík.

V Edenu musel odolat nejen střelám na hřišti, ale také palbě od slávistických fanoušků z hlediště. „Přiletělo ke mně pár zapalovačů a mincí. Většinou tady mají fanoušci dobrou mušku, ale tentokrát mě nic netrefilo. Byla toho slušná sbírka, ale nechal jsem to tam," křenil se.

Na bouřlivé prostředí je zvyklý, chytal řece i v Turecku. Strach z fanoušků v Edenu neměl. „Kdybych se bál, tak nemůžu chytat. Není to příjemné, ale člověk na to nesmí myslet. Navíc i naši fanoušci házeli něco na Karla Pitáka."

Příznivci Slavie paradoxně pomohli Spartě. Odpálili dýmovnici a rozhodčí kvůli ní přerušili zápas právě v době, kdy sešívaní nejvíc tlačili. Do stejného tempa se už sešívaní nedostali...

„Asi nám to trochu pomohlo. Ale přerušit se muselo, ani jsem neviděl míč. Přitom se většinou fandilo slušně. Diváci si jen kazí vlastní kredit, který pěkným choreem a fanděním za 70 minut získají," krčil Bičík rameny.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články