Hlavní obsah

Latka tentokrát nebyl hrdinou derby. Lafata ho trumfl a zkazil mu narozeniny

Už třikrát se v derby trefil a slávisté věřili, že by po návratu z Německa mohl udeřit znovu. Jenže stoper Martin Latka tentokrát patřil ke smutným hrdinům. Právě přes kapitána sešívaných vstřelil Lafata vítězný gól a fotbalisté Sparty nakonec v Edenu vyhráli 2:0. „Moje chyba,“ přiznal Latka na rovinu. Jeho tým tak prohrál v lize již počtvrté v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stoper Slavie Martin Latka

Článek
Fotogalerie

Svoje poslední derby gólem rozhodl. Jenže od té doby Sparta vládne, vyhrála již čtvrtý vzájemný duel v řadě. A Martin Latka po rohovém kopu nezabránil vítězné trefě soupeře.

„Jakmile dáte Davidu Lafatovi trošku prostoru, dokáže to zužitkovat. A před prvním gólem si ho našel velmi dobře. Předskočil mě, byla to i moje chyba. Měl jsem tam jít dřív, nebo jsem měl být výš postavený," kabonil se Latka.

Nezachránil ho ani parťák Jaromír Zmrhal, který zazdil největší tutovku Slavie. „Moje neproměněná šance mě mrzí z celého derby nejvíc. Bylo to za stavu 0:1, mohli jsme vyrovnat a třeba i skóre otočit. Tlak jsme na to měli. Asi jsem Bičíka málo obstřelil. Nemusel jsem dávat takovou ránu, nabízelo se lepší řešení. Určitě jsme aspoň na bod měli," sypal si popel na hlavu mladý záložník.

Velmi zklamaný třicátník

„Zklamání je veliké, i já si myslím, že jsme mohli minimálně remizovat. Tolik šancí jsme si tady letos asi ještě nevytvořili. Při naší smůle jsme ovšem žádnou neproměnili. Výborný brankář Bičík všechno zlikvidoval. Dá se říci, že Sparta naopak vytěžila z minima maximum," srovnával Latka, který si tak pokazil oslavu nedělních 30. narozenin.

Sešívaní sice ligu parádně odstartovali, jenže v sobotu utrpěli již čtvrtou porážku v řadě. „Derby nás může poslat ještě víc dolů. Ale musíme se z toho dostat a jít dál," uvědomoval si Zmrhal.

„Je to nepříjemné. Chtěli jsme se Spartou bodovat, výkon byl podstatně lepší než na Bohemce. Nedá se nic dělat, musíme to urvat příště v Jihlavě," dodával Latka.

Reklama

Související témata: