Hlavní obsah

Kdo hodí dýmovnici, není fanoušek, láteří Beránek. Slavii i v derby podrazili vlastní příznivci

Marně si po minulé domácí porážce s Brnem trenér Miroslav Beránek stěžoval, že v době největšího tlaku vlastní fanoušci způsobili přerušení zápasu a mužstvo se pak už do tempa nedostalo. V sobotním derby se fotbalisté Slavie se stejného podrazu dočkali zase. Byl to možná jen detail, v konečném účtování však přispěl k tomu, že Sparta odjela z Edenu s výhrou 2:0. Beránkův tým prohrál počtvrté za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický kouč Miroslav Beránek během derby se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Jak jste viděl derby?

Vstoupili jsme do utkání s přílišným respektem. Bylo vidět, že spousta hráčů hraje derby poprvé. Pak si na hru Sparty zvykli, a i když měla v první půli převahu, moc šancí nebylo. Po přestávce jsme naopak hráli velmi aktivně. Jenže když se lámal chleba, své šance jsme neproměnili. Vychytával nás Bičík, a i když jsme dostali gól ze standardky, měli jsme další šance. Ani jsme si nemysleli, že jich bude tolik. Zase nás zradila nejen koncovka, ale také vlastní fanoušci. Hodili dýmovnici, nebylo vidět, co se na hřiště děje. Když jsme se po přerušení zápasu vrátili, vypadli jsme z rytmu a přišel druhý gól. Sparta byla fotbalově zdatnější, kombinačně lepší, ale rozhodly naše šance - a na některé zákroky ve vápně se podívám ještě na videu.

Fanoušky jste káral již po utkání s Brnem. Marně...

To mě mrzí, v týdnu jsme s nimi seděli. Nemůžeme si promluvit se všemi, ale už se to stalo s Brnem. Hráčům se pak v dýmu špatně dýchá, rozhodčí musí zápas přerušit. Jak mají někdy hráči zkraty v utkání, tak v derby ho měli také jednotlivci z řad fanoušků. Kdo hodí dýmovnici, toho já za fanouška nepovažuju.

Které zákroky vám přišly podezřelé?

Jak se Zmrhal dostával za hráče, a pak když byl Latka ve vzduchu - na to se chci podívat.

Po porážce na Bohemians jste udělal pár změn v sestavě. Osvědčily se?

Proti Spartě, která je kombinačně zdatnější, jsme dali defenzivnější hráče. Byla řada situací, kdy jsme míče vybojovali, ale na můj vkus jich také moc poztráceli. Jednotlivce hodnotit nebudu.

Prohráli jste, ale herní progres byl proti utkání v Ďolíčku znát.

Celý týden jsme na našich věcech, které se nedařily, pracovali. Ne všechno se povedlo, kvalita soupeře plus naše individuální chyby byly na vině. Byla to mozaika od každého něco, ale celkově jsme v rámci našich možností podali dobrý výkon. Chyběly mu góly, těžko se bez nich vyhrává, přitom nás mohly vrátit do zápasu.

Takhle vás ovšem porazil autor obou gólů Lafata.

Asi je výjimečný, byl to rozdílový hráč utkání. Dává góly nejen Slavii, navíc ještě nedal penaltu.

A váš kanonýr Škoda?

Také během přerušení jsme viděli na hráčích, kteří zahodili šance, že z toho byli dole. Snažili jsme se je zvednout. Pro útočníka je důležité, že se do šancí dostává. Kdyby v nich nebyl, bylo by to ještě horší.

Mrzuté pro vás ovšem je, že jste prohráli počtvrté v řadě.

Myslím, že porážka se Spartou s námi nic neudělá. Je déle pohromadě a objektivně řečeno, má kvalitnější tým než my. Budeme se chystat na další utkání v Jihlavě. Máme zraněné a hráče s virózou, musejí se dát do pořádku.

Reklama

Související témata: