Hlavní obsah

Brankáři Kolář a Hruška zaslouží pochvalu, shodli se trenéři Liberce a Mladé Boleslavi

Liberec

Zápas se spoustou šancí, ale nakonec bez jediného gólu. Takový byl závěrečný duel 9. kola fotbalové Synot ligy mezi Libercem a Mladou Boleslaví. Střelci ve vyložených pozicích zklamali, naopak hrdiny večera se stali brankáři na obou stranách - domácí Ondřej Kolář a mladoboleslavský Aleš Hruška.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký obránce Jiří Pimpara hlavičkuje před brankářem Mladé Boleslavi Alešem Hruškou.

Článek
Fotogalerie

Dělba bodů více mrzela liberecký tým, který se po šestém nerozhodném výsledku na podzim stává ze svého pohledu nejspíš nechtěným remízovým králem soutěže.

„Zápas byl velmi zajímavý a zároveň náročný pro všechny aktéry. V prvním poločase jsme se prezentovali aktivitou, kterou jsme ale nedokázali lépe dovést do finální fáze," uvedl trenér Severočechů Samuel Slovák. „Druhá půle se odvíjela ve stylu nahoru-dolů. A byla jen škoda, že jsme přetrvávající bezbrankový stav nestrhli ve svůj prospěch. Přitom jsme chtěli získat maximální počet bodů. Ztratili jsme dva, což by se doma stávat nemělo," podotkl kouč, jenž lituje narůstajících remíz.

Chybí i štěstí

„Sbíráme bod po bodu. A to při potřebě vylepšit si postavení v tabulce není ideální situace. Máme mladé mužstvo, které se po neproměněných šancích dostává do křeče. Z přemíry snahy chybí větší klid při zakončení. Jsou tam situace, kdy gól visí na vlásku, ale někdy schází i pověstné štěstí," mínil Slovák. Těší ho ovšem vynikající forma brankáře Koláře. „Při několika perfektních zákrocích prokázal kvalitu. Splnil, co se od něj očekávalo," vystihl trenér přínos talentovaného gólmana.

Dramatičnost utkání v Liberci vyzdvihl i mladoboleslavský trenér Karel Jarolím. „Fotbal se musel líbit díky ofenzivnímu pojetí obou celků. Soupeř měl v prvním poločase spoustu šancí, které jsme přečkali. Dvakrát nás v obranné fázi zaskočil domácí Ďubek, když domácím v útočné akci nezabránili středoví hráči. Pak Šural šel sám na našeho brankáře. Ve druhé půli jsme se zlepšili a podali jsme v něm asi dosavadní nejlepší výkon na hřišti soupeře," ohlížel se kouč Boleslavi za napínavým dějstvím. A rovněž vysekl poklonu brankáři svého týmu. „Aleš Hruška mužstvo podržel, zaslouží pochvalu," dodal Jarolím.

Reklama

Související témata: