Hlavní obsah

O půlnoci byl u porodu dcery, odpoledne dal příbramský Řezníček Jihočechům gól

Příbram

Pořádně hektický měl šestadvacetiletý příbramský kanonýr Jakub Řezníček začátek minulého víkendu. V pátek večer byl se svojí manželkou Michaelou v porodnici, kde se jim 21 minut před půlnocí narodila dcera Vanesa. V sobotu odpoledne pak dal gól v Českých Budějovicích a pečetil vítězství Příbrami 3:0.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Útočník Příbrami Jakub Řezníček (vpravo) se raduje z gólu proti Budějovicím.

Článek

„Narození dcery byl ohromný a skvělý zážitek. Bylo to krásné psychické povzbuzení. Ještě po půlnoci jsme odjeli s asistentem Danielem Huňou za mužstvem na jih Čech. Žádná oslava se v noci nekonala. Tou vlastně bylo vítězství a můj gól. Byl jsem rád, že mi trenér umožnil být u porodu,“ říkal spokojeně pyšný otec a obávaný kanonýr.

V létě doléčoval vážné zranění z minulé sezóny. Nestihl kompletní přípravu, přesto se dostal do formy a v devíti ligových zápasech dal pět gólů. S bilancí je sám docela spokojený. „Po zranění jsem jich tolik ani nečekal. Vždycky jich na druhou stranu může být víc. Kéž by to tak pokračovalo dál,“ přál si.

Tobiáš jim napravil hlavy

Šest bodů ze dvou venkovních zápasů v řadě je pro Příbram něco nevídaného. K Litavce se po debaklu od Jablonce vrátila pohoda. „Samozřejmě jsme spokojení, ale ne sebeuspokojení. Dvě vítězství venku a ještě v Jihlavě a Českých Budějovicích, tedy s týmy, které jsou v tabulce kolem nás, to jsou velice cenné body. Domácí prohra s Bohemians 2:3 ale zapomenutá není. Pořád nás mrzí, jsou to to tři zbytečně ztracené body doma. Trochu jsme to napravili, snad nám nebudou chybět. Teď musíme porazit doma Hradec, což je další tým z dolních pater tabulky, abychom do dalších utkání měli klid,“ konstatoval Řezníček.

Příchod trenéra Pavla Tobiáše, který vystřídal po 7. kole Petra Čuhela mužstvu prospěl. Přitom prý žádné zázraky neudělal. „Především zapracoval na psychice každého z nás a celého týmu dohromady. Problém byl v našich hlavách, ty nám srovnal. Jinak co se týká herního stylu, žádné velké změny neudělal. Zapracovali jsme víc na obraně, abychom nedostávali tolik gólů. Vždyť tohle mužstva má kvalitou na víc, než abychom hráli o holou záchranu,“ zdůraznil příbramský útočník.

Bouřlivák se zklidnil

Tobiáš je náročnější v přístupu. „Musíme makat naplno, dostáváme v každém tréninku pořádně zabrat, ale trenér Tobiáš ukazuje, že je zkušený a ví, co v jaké situaci pomůže. Mně žádné speciální úkoly nedává. Chce, abych dával góly, ale to já samozřejmě také,“ dodal Řezníček s tím, že v Příbrami, ač je tu doma, jen hostuje z Mladé Boleslavi. „Ale chtěl bych si vykopat místo v nějakém lepším týmu, i když jsem tady spokojený, a zahrát si také v zahraničí. To je moje velká motivace,“ prozradil útočník, který býval také velký bouřlivák...

„Býval, to už je minulost. Oženil jsem se a zklidnil. Už jsem také starší a uvážlivější. Mám rodinu, teď malinkou dceru, budu jim věnovat maximum času. Průšvihy jako dřív už nedělám,“ říkal s úsměvem Jakub Řezníček.

Reklama