Hlavní obsah

Kanonýr Mahmutovič dostal od Teplic tučnou pokutu. V zimě může odejít

Aktualizováno

"Nechci tu už být, chci pryč." Tento vzkaz vyslal do světa po pátečním duelu se Slováckem (výhra 4:0) útočník Teplic Aidin Mahmutovič. Osmadvacetiletý Bosňan dal ostře najevo, že už má dost vysedávání na lavičce. Reakce managementu Teplic na sebe nenechala dlouho čekat. Výsledek? Mastná pokuta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Aidin Mahmutovič se v posledních týdnech velké přízni kouče Zdeňka Ščasného netěší. Místo bosenského útočníka pravidelně hrají fotbalisté z Afriky.

Článek

„Prohlášení Mahmutoviče považuji ho za naprosto neprofesionální nejen vůči klubu, ale také vůči spoluhráčům a fanouškům. Situaci jsme s ním řešili, obdržel pokutu podle klubového disciplinárního řádu. Má u nás platnou profesionální smlouvu a rozhodně nebudeme akceptovat, aby si svůj odchod vytrucoval,“ uvedl pro klubový web teplický ředitel Petr Hynek.

Podle informací Sport.cz je finanční postih v řádu desetitisíců korun, neboť klub považuje tento skutek za závažné porušení stanov.

Útočníkovo vyjádření Hynka zaskočilo o to víc, jelikož s ním severočeský klub v minulém týdnu před Slováckem jeho budoucnost probíral, včetně případného odchodu.

„Jasně jsme si řekli, že má v Teplicích platnou smlouvu do léta 2016, ale že mu nebudeme bránit v případě odpovídající nabídky na přestup již teď v zimě. Proto nechápu, proč takhle reagoval,“ řekl Hynek.

Na podzim třikrát skóroval

Mahmutovič si loni na podzim přetrhl zkřížený vaz v koleni, stihl se však vrátit ještě před koncem sezóny. V té nové ale tradiční klíčový útočník neodehrál jediné celé utkání, do posledních čtyř zasáhl pouze na závěrečné minuty. I tak už stihl za 391 minut vstřelit tři góly, naposledy v pátek proti Slovácku. Po tomto utkání byl však notně nazlobený, dal průchod emocím.

„Asi musím dát deset gólů, abych hrál. V zimě bych chtěl stoprocentně odejít, kamkoli. Česká liga nebo zahraničí," sdělil novinářům muž, který přisel na Stínadla v červenci 2008.

Opustí Aidin Mahmutovič v zimním přestupovém období Teplice?
Ano, odejde do zahraničí
20,2 %
Ano, posílí jiný český tým
75,7 %
Ne, zůstane v Teplicích
4,1 %
Celkem hlasovalo 15208 čtenářů.

Reklama

Související témata: