Hlavní obsah

Statistika: Litsingi nejkreativnějším hráčem víkendu, výkon kola předvedl Lafata v derby

Praha

Velký bodový rozdíl a jednoznačné vítězství. Teplický fotbalista Franci Litsingi ovládl Chance index 9. kola Synot ligy. Kreativní fotbalista z Konga si připsal čtyřicet bodů, druhý Nivaldo, tedy parťák z Teplic, zaznamenal 28 bodů. Výkonem kola se podle oficiálního webu soutěže prezentoval sparťan David Lafata, který dvěma góly sestřelil Slavii. Týmem kola jsou Teplice, jež porazily Slovácko vysoko 4:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Franci Litsingi z Teplic se raduje z výhry.

Článek
Fotogalerie

Hráč, který připraví pro své spoluhráče nejvíce gólových přihrávek. Na tento faktor se zaměřuje statistika Chance index. V 9. kole v něm zazářil teplický Litsingi. Podílel se na demolici Slovácka a na jeho skóre je to znát.

Šlágr ve stínu derby se odehrál v pátek právě na teplických Stínadlech. Domácí si za svůj výkon zasloužili ocenění pro nejlepší tým kola.

Trenér Zdeněk Ščasný měl samozřejmě důvod ke spokojenosti. "Jsem samozřejmě maximálně spokojený, už jsme potřebovali vyhrát. Hráli jsme ve velkém pohybu, hráči pracovali, vypracovali si spoustu šancí. Teď ještě aby to takhle pokračovalo," chválil po utkání.

Výkon kola: Triumf si vystřílel letenský kanonýr Lafata

Celkem tři hráči dokázali v 9. kole nastřílet dvě branky. Kromě sparťana Davida Lafaty se dvakrát radovali také Michael Krmenčík z Dukly a Martin Pospíšil z Jablonce. Ocenění za výkon kola si ovšem odnesl letenský útočník, který svůj tým dotáhl k vítězství 2:0 na hřišti Slavie a má na kontě už 145 branek v nejvyšší soutěži a odtrhává se v historické tabulce kanonýrů.

Svou důležitost pro tým potvrdil také na hřišti sešívaného rivala z Edenu. V derby pražských "S" vyslal na branku celkem sedm střel, ze kterých čtyři mířily mezi tři tyče. Jednou z nich nedal Hrubešovi šanci a o chvíli později mohl přidat druhý gól, ale penaltu neproměnil. Na zkušeném střelci to nezanechalo následky a Lafata prokázal svůj čich na výběr místa, když v podstatě z brankové čáry usměrnil nepovedené zakončení Ladislava Krejčího.

Kapitán Sparty není pouze ryzím střelcem, ale zapojuje se také do kombinace a rozhodně není pomyslnou brzdou. Celkem osm přihrávek z dvanácti našlo svého adresáta, což je slušné číslo. V soubojích se soupeři si sice tak suverénně nevedl, ale i přes nelichotivou bilanci soubojů to byl on, kdo slávisty pohřbil.

V individuálních statistikách se zrodilo hned několik vítězů. Nejpřesnějšími přihrávkami se pyšnil jihlavský Matěj Hybš (75), druhým mužem v této statistice byl Lukáš Vácha ze Sparty (69). Vyhrané souboje nejlépe zvládl českobudějovický Ondřej Herzán (22), těsně druhý byl ostravský Jan Baránek.

Mezi týmy na špičce Jablonec a Sparta

Hráči, kteří si mezi sebou vyměnili nejvíce přesných přihrávek, oblékají dres Sparty. Celkem 464 přesných přihrávek v derby se Slavií. Nejlepšími muži ve střelách zase byli fotbalisté Jablonce. V duelu se Slováckem si připsali 21 pokusů.

Reklama

Související témata: