Hlavní obsah

Krajní obránce Novák prodloužil o dva roky smlouvu s Jabloncem

Jablonec

Fotbalový Baumit Jablonec prodloužil smlouvu s krajním obráncem Filipem Novákem o další dva roky. V letošní sezóně se levonohému hráči nebývale daří, v úvodních kolech vstřelil z pozice krajního obránce už tři branky a je spolu s Martinem Pospíšilem aktuálně nejlepším střelcem týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký obránce Filip Novák během utkání se Slavií.

Článek

Stávající smlouva měla Novákovi vypršet na konci probíhajícího ročníku. Prodloužil ji o další dva roky, tedy do konce sezóny 2016/17. „V Jablonci jsem již delší dobu nad míru spokojen. Dlouhodobě se mi líbí místní prostředí i tréninkové podmínky. Od nového trenéra pana Šilhavého cítím důvěru a věřím, že ji dokážu splácet i na trávníku. Pevně doufám, že moje výkony půjdou ještě nahoru a přispěji týmu k naplnění ambicí, které jsme si stanovili," zdůraznil 24letý fotbalista Jablonce, který letos ještě nevynechal jedinou minutu v ligových zápasech.

„Novák patří stále k perspektivním hráčům v naší nejvyšší soutěži a svým stylem hry budí respekt a zájem nejen v Čechách, ale i v zahraničí. Jsme proto rádi, že jsme se s vedením jabloneckého klubu nyní dohodli na dlouhodobém prodloužení smlouvy a zajistili Filipovi klid a koncentraci na svou práci," uvedl hráčův agent Viktor Kolář z agentury Sport Invest.

Na severu Čech začal Novák už svou čtvrtou ligovou sezónu. „Filip se zařadil mezi důležité hráče našeho týmu. Celá obranná řada funguje od samého úvodu sezóny velmi kvalitně. Filip patří na svém postu k nejlepším hráčům celé ligy a s jeho výkony jsme maximálně spokojeni. Není proto náhodou, že jsme si chtěli jeho služby pojistit na delší časové období," zdůvodnil prodloužení smlouvy generální ředitel klubu Petr Doležal.

Reklama

Související témata: