Hlavní obsah

Nejsme pod dekou a na Spartě chceme vyhrát, naznačuje liberecký obránce Coufal

Liberec

Byť postavení libereckých fotbalistů na dvanáctém místě tabulky Synot ligy není ideální, nepanuje v kabině Slovanu týmu psychický stres ani tlak. Alespoň to tvrdí pravý obránce mužstva Vladimír Coufal, který se připravuje se svými spoluhráči na nedělní souboj na pražské Letné proti Spartě. „Chceme tam vyhrát,“ řekl Coufal odhodlaně v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Jaká je tedy atmosféra v týmu po devíti odehraných kolech?

„Nejsme pod dekou. Sami cítíme, že nehrajeme špatný fotbal, jenom se to bohužel zatím neprojevuje na výsledcích. Snad je jen otázkou času, kdy začneme častěji vyhrávat. Šest remíz nás štve. Kdyby místo toho byla čtyři vítězství i se dvěma prohrami, bylo by to lepší. Ale s tím teď už nic nenaděláme. Jen musíme doufat, že budeme proměňovat šance.

V několika zápasech jste udrželi čisté konto. Jste tedy spokojen s defenzivní fází hry?

Není to jen o obranné čtyřce v sestavě. Když nedostaneme gól, je to vizitka celého týmu. Stejně tak v opačném případě se dá říci, že pokud nevstřelíme branku, je to chyba nás všech.

Zpočátku sezóny se zdálo, že trenér zařazuje do mužstva na stejný post v obraně buď vás, nebo Jana Mudru. Proti Mladé Boleslavi jste ale nastoupili oba dva. Jak se vám hrálo?

Kouč nás asi chtěl vidět najednou na hřišti, a tak jsem zůstal na pravé obraně a Mudra hrál pravého záložníka. Pohyboval se tedy přede mnou a myslím, že jsme si sedli. Uvidíme, jak trenér poskládá sestavu na Spartě.

Už máte zkušenosti ze zápasů s letenským týmem?

Ano, hrál jsem proti Spartě za Liberec za trenéra Šilhavého i jeho nástupce Vavrušky v závěru jara. Doufám, že dostanu příležitost v neděli i od trenéra Slováka.

Minule jste na Spartě podlehli 1:4. Je to varování?

Chtěli jsme soupeře napadat, ale nevydrželi jsme celý zápas. Nedělní utkání bereme zase jako svátek. Jedeme tam s pokorou, ale ne odevzdaní. Chceme vyhrát, i když to zní odvážně.

K tomu bude zapotřebí vstřelit gól a uhlídat sparťanskou ofenzivní sílu.

Sparta má střelce Lafatu. Nevím, jestli se dá ubránit. Uděláme maximum, aby se nám to podařilo. A kdo chce uspět na Spartě, musí mít i štěstí.

Překvapí liberečtí fotbalisté v příštím ligovém kole na hřišti pražské Sparty a odvezou si z Letné alespoň bod?
Ano
41,6 %
Ne
58,4 %
Celkem hlasovalo 2039 čtenářů.

Reklama

Související témata: