Hlavní obsah

Lüftner se po trestu vrací. Zápasy s lídrem jsem pokaždé výzvou, říká před duelem v Plzni

Teplice

Pouze nucená absence kvůli vyloučení v Mladé Boleslavi zabránila tomu, aby stoper Michael Lüftner odehrál v dresu fotbalistů Teplic všech dosavadních devět ligových zápasů. Jenže krátkodobý trest mu už skončil a mladý obránce se už se spoluhráči chystá na nedělní duel na půdě lídra z Plzně. "Podobné zápasy jsou pro teplický klub vždycky výzvou a patří k vrcholům sezóny," nechal se slyšet Lüftner v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Teplický zadák Michael Lüftner v utkání v Mladé Boleslavi, kde byl vyloučen.

Článek

Už jste překousl červenou kartu z osmého kola?

Myslím, že jsem ji dostal nezaslouženě, ale taková byla realita. Musel jsem se s tím smířit a proti Slovácku jsem držel klukům palce jenom v hledišti. Byl jsem rád, že jsme vyhráli 4:0 a máme v tabulce už čtrnáct bodů.

Na jaře jste dlouho marodil. Necítíte při fyzické zátěži a současném náročném programu únavu?

Kdepak. I s domácím pohárem máme za sebou jen deset nebo jedenáct zápasů. Moje koleno drží. Hlavně, že hrajeme hezký fotbal. Když brzy přidáme v lize další body navíc, bude to dobré.

Hodně se mluví o přínosu afrických ofenzivních hráčů v teplickém celku. Jaká je jejich symbióza s obranou?

Kluci se domlouvají anglicky. Každý na hřišti víme, co je naše práce. Já si všímám defenzivních povinností, a abychom nedělali chyby ve hře vzadu. A Litsingi, Nivaldo a další borci hrají co nejvíc dopředu, a zatím to funguje.

Jak se těšíte do Plzně?

Je to mistrák, v němž se potkají první a čtvrtý celek tabulky. Že je soupeř takhle vysoko v tabulce, nikoho nepřekvapuje. I když nehrají poháry, pořád je to evropské mužstvo. Po Spartě nás čeká další favorit. Věřím, že z Plzně strach mít nebudeme.

V čem je největší přednost lídra ligy?

Jsou sehraní, mají kádr plný českých reprezentantů. Hodně šikovný je Václav Pilař a velmi tvořivým fotbalistou je i slovenský záložník Patrik Hrošovský. A zaregistroval jsem, že do útoku nečekaně získali Honzu Holendu.

Reklama

Související témata: