Hlavní obsah

Jablonec - Dukla 6:0Jablonec rozdrtil Duklu, má stejně bodů jako první Plzeň, je jen o gól horší

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Doležal 1 : 0
16. Mingazov 2 : 0
17. Štetina (vlastní) 3 : 0
38. Novák 4 : 0
57. Rossi 5 : 0
77. Novák 6 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Předehrávkou mezi domácím Jabloncem a Duklou odstartovalo dnes 10. kolo fotbalové Synot ligy. Severočeši rozdrtili Duklu 6:0. Bodově se dotáhli na vedoucí Plzeň, skóre mají po kanonádě už jen o gól horší. Pražané nenavázali na poslední vysoké vítězství s Jihlavou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují z druhého gólu v zápase proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Severočeši potvrdili formu, vyhráli třetí z posledních čtyř duelů nejvyšší soutěže a nejméně do neděle se dotáhli na Plzeň, která bude hrát s Teplicemi. Domácí vedli už v poločase 4:0 po gólech Doležala, Turkmenistánce Mingazova, Nováka a vlastní brance Štetiny, po pauze se trefili Brazilec Rossi a podruhé Novák.

Pražané utrpěli nejtěžší porážku od návratu do ligy v sezóně 2011/12 a v posledních dvou venkovních zápasech inkasovali jedenáct branek; před dvěma týdny podlehli na Slovácku 1:5.

Dukla z předchozích šesti vzájemných ligových zápasů prohrála jen ten první, tentokrát ale o naději na body rychle přišla. Jako první sice zahrozil ve třetí minutě hostující Marek Hanousek, od té doby však vzali taktovku pevně do rukou Severočeši a v osmé minutě otevřeli skóre.

Na Pospíšilův rohový kop si naběhl Doležal a hlavou usměrnil míč do sítě. Uběhlo dalších osm minut a Jablonec už vedl dvougólovým rozdílem. Po rychlé akci se přesnou střelou zpoza vápna do horního rohu prosadil Mingazov a mohl se radovat z první trefy v české lize.

Obrana Dukly jako by neexistovala a v 18. minutě to bylo už 3:0, když si míč do vlastní branky nešťastně srazil hlavou Štetina. Ve 24. minutě měli hosté dobrou příležitost na snížení, ale před Krmenčíkem skočil míč a útočník jej poslal mimo brankovou konstrukci. Jablonečtí pokračovali v aktivní hře a ve 37. minutě přidali čtvrtý gól. Na zadní tyči doklepl balon do sítě Novák.

Krajní bek je nejlepším střelcem týmu

Dukla po pauze zvýšila tempo a v 51. minutě musel proti tvrdé Bergerově ráně zasáhnout gólman Hrubý. V 57. minutě se domácí radovali z pátého zásahu. Účinně napadli rozehrávku Dukly, míč se dostal k Doležalovi, který jej sklepl za sebe nabíhajícímu Rossimu a ten umístěnou střelou k tyči překonal Radu.

Jablonec mířil k první domácí výhře nad Duklou a kontroloval hru, i když soupeř jen nebránil a snažil se dát aspoň čestný gól. Žádnou z šancí ale nevyužil a místo toho inkasoval pošesté, když se podruhé v utkání prosadil Novák. Jako levý obránce je s pěti brankami v ligové sezóně nejlepším týmovým střelcem. Jablonec se dočkal své třetí nejvyšší výhry v samostatné ligové historii a fanoušci hráče do kabin vyprovodili skandováním "My tu ligu stejně vyhrajem!".

Předehrávka 10. kola Synot ligy:
Baumit Jablonec - Dukla Praha 6:0 (4:0)
Branky: 37. a 77. F. Novák, 8. Martin Doležal I., 16. Mingazov, 18. vlastní Štetina, 57. Rossi. Rozhodčí: Lerch - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Berger, Jeřábek (oba Dukla). Diváci: 2246
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, F. Novák - Rossi, Hübschman - Kopic, M. Pospíšil (81. Čížek), Mignazov (76. Moulis) - Martin Doležal I. (68. Jun). Trenér: Šilhavý
Dukla: F. Rada - Karavajev, Jeřábek, Štetina (46. Polom), Matěj Hanousek - Hlinka, Marek Hanousek, Považanec - Berger (64. Jakub Mareš), Beauguel, Krmenčík (76. Néstor). Trenér: Kozel

Reklama

Související témata: