Hlavní obsah

Došek se do třetice dočkal, je Hráčem měsíce

Praha

Až napotřetí se útočník Slovácka Libor Došek může radovat z prvenství v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce. Po neúspěšných pokusech v říjnu 2013 a srpnu letošního roku mu to konečně vyšlo a v 36 letech se tak dočkal prestižního individuálního ocenění. Nejlepší střelec aktuální sezóny Synot ligy dostal od fotbalových fanoušků téměř 2400 hlasů a ve vyrovnaném boji porazil sparťanského kapitána Davida Lafatu. Bronzový stupínek obsadil kapverdský záložník Teplic Nivaldo. Trenérem měsíce pak je Zdeněk Ščasný, kouč Teplic.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Slovácka Libor Došek.

Článek

Došek, jenž zajistil klubu z Uherského Hradiště premiérový triumf v anketě, dal v průběhu uplynulého kalendářního měsíce čtyři branky. Nejvíce se zaskvěl v duelu s Duklou, kterou skolil hattrickem. Celkově už má letos na kontě devět gólů a prožívá zatím nejlepší sezónu v kariéře.

„Vážím si ocenění, které mi věnovali fanoušci. Užívám si toho, že se mi daří. Ve svém věku si toho navíc vážím. Ovšem jsem pokorný. Může se stát, že se dařit přestane. Jsem nad věcí," řekl člen Klubu ligových kanonýrů na pátečním ceremoniálu, v jehož rámci od Daniela Hajného z LFA převzal křišťálovou trofej.

Výkony odchovance brněnského fotbalu jsou natolik vyrovnané a kvalitní, že se jeho jméno v minulých dnech často skloňovalo v souvislosti s možnou pozvánkou do reprezentace. I trenér Pavel Vrba připustil, že o dvoumetrovém šutérovi uvažoval.

„Bral jsem to spíše jako žert a spekulace médií. Soustředím se na to, abychom se se Slováckem pohybovali v horní polovině tabulky. Tohle ocenění je i pro celý tým," uvedl Došek.

Hráč měsíce září:
1. Libor Došek (1. FC Slovácko)2393 hlasů
2. David Lafata (Sparta Praha)2309 hlasů
3. Nivaldo (FK Teplice)2178 hlasů

Ščasný je přesně po roce Trenérem měsíce

Rok se s rokem sešel a Zdeněk Ščasný znovu slaví. Kouč Teplic kraloval v anketě LFA loni v září - a za stejný kalendářní měsíc jej fanoušci zvolili nejlepším trenérem i letos.

Sedmapadesátiletý Ščasný od nich obdržel 2355 hlasů a v jednom z nejtěsnějších hlasování v historii porazil Romana Pivarníka z Bohemians. Na třetím místě skončil příbramský Pavel Tobiáš.

Ščasného Teplice si v průběhu září připsaly ve čtyřech zápasech dvě vítězství a jednu remízu, nastřílely osm gólů a v tabulce čeří vodu těsně za medailovými pozicemi. Zejména na domácím stadiónu se prezentují atraktivním útočným fotbalem a navíc tu třikrát v řadě udržely čisté konto. Kouč žlutomodrých byl za tyto výsledky odměněn trofejí, kterou převzal v pátek na stadiónu Na Stínadlech.

„Je to příjemné, protože fanoušci ocenili výsledky a výkony našeho mužstva. Na druhou stranu se jedná jen o dílčí úspěch," řekl Ščasný poté, co si podruhé v kariéře mohl vychutnat tyto slavnostní pocity. „Nemáme tolik bodů, kolik bych si představoval, takže to není úplně optimální. V některých zápasech jsme zahráli opravdu velmi dobře, ale chyběly nám góly. To se naštěstí v posledním utkání se Slováckem změnilo. Věřím, že dokážeme udržet vysoký standard," dodal.

Trenér měsíce září:
1. Zdeněk Ščasný (FK Teplice)2355 hlasů
2. Roman Pivarník (Bohemians Praha 1905)2332 hlasů
3. Pavel Tobiáš (1. FK Příbram)2134 hlasů

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články