Hlavní obsah

Pozor na teplickou ofenzivu, varuje Koubek. Plzeň už může nasadit Holendu

Plzeň

Nechtějí opustit první příčku ani po víkendovém duelu, který uzavře první třetinu Synot ligy. Fotbalisté Plzně zatím mají k dobru bod na Spartu a ve šlágru 10. kola hostí Teplice. Nevyzpytatelného soupeře, který když má den, může si troufnout i na největší favority. Utkání Plzeň - Teplice se hraje v neděli od 20:15 v přímém přenosu ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: fcviktoria.cz

Jan Holenda v plzeňském dresu.

Článek
Fotogalerie

Také lídr soutěže se těší na reprezentační přestávku, nejdříve však musí zvládnout duel s protivníkem, který má v tabulce o šest bodů méně.

„Teplice jsou určitě kvalitní soupeř, jehož hlavní předností je ofenziva. Myslím, že známe i jejich slabší stránky," říká kouč Miroslav Koubek pro klubové stránky Viktorie.

Severočeši v posledním utkání porazili Slovácko 4:0 a znovu o sobě dala vědět jejich cizinecká legie. „Teplice určitě mají jednu z největších ofenzivních sil v lize a to právě díky působení cizinců. Oni jsou silovější, atletičtější a rychlejší. My se na to musíme připravit a myslím, že jsme schopni to zvládnout," věří plzeňský trenér.

Viktorii čeká náročnější měsíc

Po souboji s Teplicemi narazí Viktoria na Mladou Boleslav, Slovácko a Spartu. A to bude důležité období pro vývoj bitvy o titul.

„Teď je před námi náročnější měsíc, i když bych to až tak dramaticky neviděl. Kolikrát je souboj s papírově slabším soupeřem těžší než s těmi, co hrají o špici. Tito soupeři totiž chtějí hrát, chtějí vyhrát a já se na ty souboje těším. Budou to dobré zápasy," věří Koubek.

Posila nechce vypadat jako amatér

Viktoria zareagovala na zranění Jana Chramosty a zatím do konce podzimu angažovala útočníka Jana Holendu. Bývalý hráč Sparty přišel jako volný hráč poté, co v létě skončil v Rusku.

Urostlý útočník v poslední době trénoval především individuálně. „Věděl jsem, že kdykoliv se může ozvat můj příští zaměstnavatel, takže jsem trénoval vlastně víc, než kdybych byl členem klubu. Nechtěl jsem někam přijít a vypadat jako amatér," říká Holenda, který potvrdil skvělou fyzickou připravenost na zátěžových testech.

Koubek může Holendu poprvé nasadit již proti Teplicím.

Reklama

Související témata: