Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Budějovice 3:0Pět minut klokanům stačilo, aby jihočeské snění vzalo za své

MinutaMin. Tým Hráč Akce
61. Mosquera 1 : 0
66. Jindřišek (penalta) 2 : 0
73. Rada 3 : 0
Záznam online reportáže

Pro klokany už je Ďolíček zase pevnou tvrzí, jakou kdysi býval. Po domácích ztrátách v úvodu podzimu to dokázali v předchozím kole v derby se Slavií a potvrdili i v duelu desátého ligového kola s Českými Budějovicemi. Po změně stran jim stačilo pět minut, během nichž dali dva góly a rozmetali tak jihočeské snění o tom, že u Botiče zabodují pouze bezuzdnou defenzívou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Bohemians 1905 Mosquera (vlevo) slaví se spoluhráčem Matúšem Mikušem gól.

Článek
Fotogalerie

Snaživě, leč marně hledali klokani celou první půli recept na pozornou a dobře organizovanou obranu Jihočechů, kteří se defenzivními úmysly a čekáním na příležitost k případným protiútokům nijak netajili. Však také museli být domácí moc rádi, že Českým Budějovicím nevyšel hned první výpad, neboť po zblokované střele Machovce pálil už v 5. min. Volešák v docela slibné příležitosti těsně vedle.

Bohemians se do přestávky do podobné šance nedostali, neboť jejich akce postrádaly potřebné zrychlení, větší přesnost před soupeřovou šestnáctkou, ale i důraz a hlavně moment překvapení. Se střelbou to bylo v domácím podání ještě mizernější, neboť poprvé mezi tyče zamířil Mikuš až ve 27. minutě.

Hned po přestávce se situace z první půle opakovala, neboť hosté znovu podnikli rychlý kontr a míč z hlavy střídajícího Klesy míjel jen o centimetry tyč Švengrovy brány. Klokany to samozřejmě probralo, takže nad zápasem znovu převzali režii a šli důsledně za výhrou. Zlepšeným pohybem, větším nasazením, důrazem v osobních soubojích, stejně jako přímočarostí i častou střelbou.

Po hodině tak propukl Dolíček  v jásot. Nejprve předčasný, protože střelu Mikuše ještě vykopl z brankové čáry Lengyel, po následném rohu ovšem přeskočil kolumbijský legionář Mosquera jihočeské obránce a hlavou přece jen skóroval.

A za pět minut bylo rozhodnuto definitivně, neboť Kalod fauloval v šestnáctce pronikajícího Mikuše a domácí kapitán Jindřišek nařízenou penaltu proměnil. Snění hostů o tom, že pouhým bráněním dojdou u Botiče k bodovému zisku, vzalo za své, protože Bohemians už nebyli k zastavení. Zvláště, když hlavičkující Rada přidal po centru Bartka třetí branku, kterou korunoval naprosto zaslouženou výhru svého týmu.

Bohemians - České Budějovice 3:0 (0:0)
Branky: 61. Mosquera, 66. Jindřišek z penalty, 74. Rada. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Peřina. ŽK: Šmíd - Novák, Škoda, Brunclík, Kalod. Diváci: 4 202.
Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Šírl - Jindřišek, J. Rada - Moravec (60. Bartek), Nerad (67. Lietava), Mosquera (88.  Engelmann) - Mikuš. Trenér: Pivarník.
Č. Budějovice: Křížek - P. Novák, Lengyel, Kalod, Machovec (57. Hanzlík) - Vošahlík (47. Klesa), Herzán, Volešák, Brunclík, Hora (83. Linhart) - Michal Škoda. Trenér: Urban.

Reklama