Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Brno 5:1Boleslav rozhodla o výhře nad Brnem v úvodu obou poločasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Ščuk 1 : 0
7. Hůlka 2 : 0
46. Ďuriš 3 : 0
54. Vávra 3 : 1
63. Ďuriš 4 : 1
78. Košťál (vlastní) 5 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi v desátém ligovém kole porazili Brno 5:1, ke čtvrté domácí výhře v řadě je nasměrovaly povedené úvody obou poločasů. Během prvních sedmi minut skórovali Jasmin Ščuk a Lukáš Hůlka, v úvodní minutě druhého poločasu přidal třetí gól Michal Ďuriš, který se poté prosadil ještě v 63. minutě. Za hosty snížil Stanislav Vára a Pavel Košťál si dal vlastní gól.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Ďuriš dal proti Brnu dva mladoboleslavské góly.

Článek

Rychlá dvougólová smršť domácích začala ve čtvrté minutě krásnou akcí. Z pravé strany centroval Kysela, u zadní tyče Wágner vrátil míč do volného prostoru, kam si naběhl Ščuk a hlavou namířil k tyči. Úvodní střelec měl podíl i na druhém gólu o tři minuty později. Před bránou prodloužil Bartlův centr a na zadní tyči nekompromisně zakončoval stoper Hůlka, jenž při čtvrtém ligovém startu vstřelil premiérový gól.

Brzy získané vedení 2:0 boleslavské hráče uklidnilo a tempo hry kleslo. Brněnští hráči se v prvním poločase prokombinovali k jedinému zakončení, ve 22. minutě střílel Vávra technicky z hranice šestnáctky těsně vedle.

Po přestávce udeřili domácí stejnou zbraní jako v prvním poločase. Ze druhé půle ještě neuběhla ani celá minuta, když z levé strany odcentroval Bořil a Ďuriš z malého vápna protlačil míč do brány. Brněnský trenér Kotal zareagoval na stav 3:0 dvěma střídáními, Sýkoru a Briganta nahradili Šumbera s Hyčkou a změny měly jednorázový efekt. V 54. minutě snížil Vávra, který si naběhl mezi boleslavské obránce a přízemní střelou na přední tyč překonal Hrušku, jenž v lize inkasoval po 304 minutách.

V 63. minutě však vrátil domácím třígólový náskok Ďuriš zakončující přízemně v pokutovém území a brněnský zmar dokonal dvanáct minut před koncem stoper Košťál, který poslal nepřesně malou domů brankáři Hladkému a míč se dokutálel až do brány.

10. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 5:1 (2:0)
Branky: 46. a 63. Ďuriš, 4. Ščuk, 7. Hůlka, 78. vlastní Košťál - 54. Vávra. Rozhodčí: M. Paták - Moláček, Vaňkát. ŽK: Ďuriš - Buchta. Diváci: 2892
M. Boleslav: Hruška - J. Kysela, Hůlka, Navrátil, Bořil - Ščuk, Tavares, - Skalák (82. M. Vukadinovič), Ďuriš, Bartl (76. Zahustel) - Wágner (80. Magera). Trenér: K. Jarolím
Brno: Hladký - Malík, Košťál, Schuster - Buchta, Fischer, Zavadil, Jugas - Brigant (51. Šumbera), Vávra (86. Přichystal), Sýkora (51. Hyčka). Trenér: Kotal

Reklama

Související témata: