Hlavní obsah

Cesta k záchraně bude ještě dlouhá, věděl po výhře nad Slavií jihlavský trenér Kučera

Jihlava

Jihlavským fotbalistům odchod trenéra Rady prospěl. Pod vedením nového kouče Romana Kučery zdolali Slavii 1:0 a odpoutali se z posledního místa prvoligové tabulky.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Jihlavy Roman Kučera v utkání se Slavií.

Článek
Fotogalerie

„Jsem hrozně šťastný. Chtěl jsem strašně moc klubu v nelehké situaci pomoct, první krok se naštěstí povedl. Na utkání jsme se dobře připravili. Dali jsme si za cíl udržet čisté konto a aspoň jednou skórovat. Vyšlo to," pochvaloval si padesátiletý trenér, který dosud působil v Jihlavě u mládežnických družstev.

Hráčům za předvedený výkon poděkoval. „Vydali ze sebe maximum. Příjemně mě překvapil útočník Mešanovič, který na podzim moc příležitostí nedostával. Měl tudíž velikou motivaci se předvést, škoda jen, že se mu nepovedlo vstřelit gól. Nesmíme ale v žádném případě propadnout euforii, cesta k záchraně bude ještě hodně dlouhá," uvědomoval si Kučera.

Protože nemá pro Synot ligu potřebnou nejvyšší trenérskou licenci, usedl vedle něj na lavičku jihlavský sportovní ředitel Josef Jinoch, který funkci hlavního kouče oficiálně zastává. „Koučování měl zcela v gesci Roman Kučera, ale střetnutí bylo tak napínavé, že jsem občas nevydržel a taky vstal, abych udělil nějaký pokyn. To, že jsme uspěli zrovna proti Slavii, v níž jsem v minulosti dlouho působil, je pro mě obrovským zadostiučiněním," připustil Jinoch.

Vítěznou branku celku z Vysočiny zaznamenal na konci úvodní půlhodiny záložník Vladimír Kukol. „Přilétl ke mně odražený balón, zasekl jsem si ho a poslal do sítě. Bylo to o šikovnosti a mně se to povedlo parádně," usmíval se po utkání.

Každý se chce před novým koučem vytáhnout

Kukol netušil, zda za vítězstvím stojí výměna na trenérském postu. „My jsme si to po předchozích nezdarech potřebovali hlavně všechno srovnat v hlavách, ale je pravda, že nové koště vždycky dobře mete. Každý se chce před novým koučem vytáhnout. Nechci říkat, že jsme za pana Rady nebojovali, ale tentokrát jsme mnohem důsledněji bránili. Snad nás důležitá výhra nakopne a budeme postupovat tabulkou stále výš," doufal slovenský středopolař.

Slávisté naopak padli už popáté v řadě. „Potřetí jsme navíc nedali ani gól, a to je značný důvod k zamyšlení. Vůbec nerozumím tomu, proč jsme zhruba po dvaceti minutách začali kazit přihrávky a přenechali domácím tolik prostoru. Ti nás za to potrestali gólem. Po změně stran se Jihlavští zatáhli, ale nám chyběla kvalita na to, abychom jejich obranu překonali," smutnil trenér Pražanů Miroslav Beránek, který se nevymlouval na absence zraněných Latky a Škody. „Jsou to samozřejmě největší opory, ale my máme dost zkušených hráčů na to, abychom si i bez nich poradili," tvrdil.

Zaskakující slávistický kapitán Jiří Bílek dobře věděl, že po výtečném úvodu sezóny začíná být situace jeho mužstva už vážná. „Musíme si těch pět porážek za sebou vyříkat a udělat v kabině trochu pořádek. Z vrcholu padáme pořád níž a je teď jen na nás, abychom se zase vyškrábali zpět," přemítal.

Reklama

Související témata: