Hlavní obsah

Koubek trnul, aby jeho Plzeň z náhodné střely nepřišla o výhru a první místo

Plzeň

Jen díky fantastickému výkonu brankáře Tomáše Grigara neschytali fotbalisté Teplic při nedělní konfrontaci v Plzni drsný výprask. Strážce svatyně Severočechů totiž mezi tyčemi čaroval. Jednou však přeci jen inkasoval, a tak domácí shrábli tři body. "Ale v závěru jsem trnul, abychom zápas neztratili," přiznával plzeňský trenér Miroslav Koubek po vítězství 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický brankář Tomáš Grigar

Článek

Domácí musel spasit obránce Lukáš Hejda, který po rohovém kopu přetlačil na malém vápně Matulu a trknul hlavou míč do sítě - 1:0. „Udělali jsme chybu před rohem, kdy jsme zbytečně ztratili balón, protože jsme nešli do souboje," lamentoval teplický trenér Zdeněk Ščasný. „Na standardní situaci domácích jsme se pečlivě chystali. Ale jednu jsme prostě nezvládli. Musím se ještě podívat na záznam, zda jsem neměl vyběhnout. Nicméně míč tam nějak propadnul po rozehrávce na krátko až k Hejdovi a bylo zle," posteskl si Tomáš Grigar.

„Vyhráli jsme zaslouženě, už jenom z hlediska počtu šancí. Cením si, jak kluci zápas kontrolovali. Bylo velmi těžké zachytávat přechod hostů do útoku, v čemž jsme byli precizní a dovolili soupeři velmi málo," chválil svěřence plzeňský trenér Miroslav Koubek. „O přestávce jsme si říkali, že to nejhorší je snad za námi. Bohužel gól přišel příliš brzy. Domácí ani nestačili znervóznět. A Kozáčika jsme vůbec nevyzkoušeli," posteskl si Grigar.

V útoku byly Teplice neškodné

Plzeňští tentokrát nepotvrdili, že jsou nejproduktivnějším týmem soutěže. Sice si vytvářeli šance jako na běžícím pásu, nicméně teplický brankář Grigar mezi tyčemi doslova čaroval. „Špatně jsme dostupovali domácího hráče, který se stahoval pro balón. Nechávali jsme protivníkovi zbytečně prostor. Hlavně do přestávky," vysvětloval Ščasný neuvěřitelné množství šancí, jemuž musely Teplice čelit.

Zato v útoku byli Severočeši neškodní. „Myslel jsem, že si dokážeme vytvořit mnohem více šancí a budeme nebezpečnější. Jenže jsme měli až příliš velký respekt a chybovali v rozehrávce," říkal Ščasný.

Plzeňský trenér Koubek vysvětloval, že se jeho tým speciálně chystal na teplickou hru, kdy se rozestavení podle potřeby mění ze systému s třemi obránci na složení s pěti. „Věnovali jsme tomu speciální trénink, což se vyplatilo," liboval si Koubek. Zato z koncovky svého týmu byl rozmrzelý. „Jediným negativem byla špatná produktivita. Trnul jsem, aby Teplice z ojedinělého brejku či po náhodné střele neudeřily," přiznal Koubek, jehož tým skočil zpět do čela soutěže.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články