Hlavní obsah

Dočkal se blýskl před prckem Samuelem, oslavné chorály ale synka vyděsily

Lépe se na reprezentační sraz ani naladit nemohl. Před týdnem výhra v derby, ve čtvrtek v pohárovém duelu s Bernem a nakonec v neděli nad Libercem (1:0). Bořek Dočkal ji fotbalistům Sparty zajistil proměněním penalty právě v utkání, kdy fotbal poprvé na vlastní oči sledoval jeho devítiměsíční synek. Prcek Samuel byl také aktérem pozápasové děkovačky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Bořek Dočkal ze svým synkem Samuelem po výhře nad Libercem.

Článek
Fotogalerie

S fotbalovou průpravou u Dočkalů neotálejí. Samuel se narodil v lednu a v neděli už byl poprvé v hledišti.

„Byla to jeho premiéra na fotbale. Dokud byli lidi při děkovačce daleko, bylo všechno v pořádku. Ale když se v kabině spustily oslavné chorály, tak se začal trochu krabatit a musel jsem ho vzít pryč. Ještě je moc malý na to, aby se křičelo metr od něj," usmíval se Dočkal.

Pokutový kop nabízel kanonýrovi David Lafatovi. Jenže letenský kapitán penaltu v derby zahodil, a tak ji tentokrát přenechal parťákovi.

„Není to nic příjemného, když jste před týdnem nedal a teď vidíte, že to je zápas o jednom gólu a je třeba proměnit. Od Davida to bylo fér a profesionální. Když se necítil stoprocentně, nechal penaltu někomu jinému," ocenil Dočkal.

Po poháru chyběl šmrnc

Sparta se proti Liberci tři dny po vydařené pohárové partii na tři body hodně natrápila. „Nejdete do zápasu s tím, že vás bolí nohy. Přijdou ale přece jen fáze, kdy vám chybí šmrnc a jste u balónů později, než byste měli být. Teď zase bude čas dát se trochu do kupy," líčí reprezentační záložník.

Obhájce titulu se na pár hodin ujal vedení v tabulce, Plzeň si ovšem večer vzala výhrou nad Teplicemi první místo zpět.

„První třetina ligy je za námi. Dost bodů jsme poztráceli, ale když si uvědomíme, že jsme vypadli z Ligy mistrů a co všechno se ještě stalo, můžeme začátek soutěže hodnotit příznivě. Souboj s Plzní nás teprve čeká, tam se to začne bodově lámat," poukazuje Dočkal.

Reklama

Související témata: