Hlavní obsah

Tobiáš s Příbramí kouzlí a hráči se baví

Příbram

Tři zápasy, tři výhry, navíc bez obdrženého gólu. Trenér Pavel Tobiáš dělá s Příbramí divy. Z týmu, který se úvodními sedmi koly spíš protrápil, vytvořil během pár dnů fungující mašinu, z níž čiší radost z fotbalu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Pavel Tobiáš je zatím v Příbrami úspěšný.

Článek

Po výhrách v Jihlavě a Českých Budějovicích porazili Středočeši pod novým koučem v sobotu i Hradec Králové. V čem tkví Tobiášovo kouzlo?

„Zastávám filozofii, že fotbal vychází od dobré organizace obrany. Jakmile je v ní chaos, je problém. A právě v tom jsme udělali obrovský kus práce," říká Tobiáš, který odmítá být označován za hlavního strůjce vzestupu. Naopak velebí pracovitý realizační tým. „Mravenčí práce mých spolupracovníků je pro mě naprosto důležitá. Já jsem jen takový ředitel, který rozhodne o sestavě, o tom, jaký bude trénink," podotýká kouč.

Fotbal nás baví, říká Fillo

Proměna je opravdu neskutečná, rozdíl bije do očí. Byť nelze opomenout těžký los v úvodu soutěže, nejen fanoušci Příbrami si kladou otázku, proč to nešlo i před příchodem Tobiáše. „Změnili jsme všechno. Náplň tréninků, přípravy na zápasy, rozbory utkání. Fotbal nás teď víc baví, jsme úplně jiný tým," tvrdí záložník Martin Fillo.

Díky skalpům mužstev ze spodku tabulky se Středočeši vzdálili sestupovému pásmu, kde se plácali od začátku sezóny. Přitom ještě před třemi týdny měli na kontě dva body a v tabulce pravdy minus deset. „Jsou to moc důležitá vítězství, spadl z nás tlak," pochvaluje si obránce Fernando Neves, autor rozhodující trefy do hradecké sítě.

Vzhledem ke kvalitě kádru a současné herní pohodě, má Příbram potenciál na horní polovinu tabulky? „Máme hodně zajímavých hráčů, kteří dřív nefungovali jako tým, kvalitu si schovávali pro sebe. Třeba Zeman a Fillo, pokud bych byl trenérem Sparty, budu se o ně zajímat, ovšem před čtyřmi týdny to takhle nebylo. Pokud ale bude mužstvo pracovat dál na této vlně, v soutěži se neztratí," myslí si Tobiáš.

Reklama

Související témata: