Hlavní obsah

Jablonecký Novák tátovi přikrášlil narozeniny

Jablonec nad Nisou

Dát coby levý obránce za třetinu soutěže pět gólů a být i nejlepším střelcem týmu? To je věc neobvyklá. Pyšní se jí jablonecký Filip Novák, který v pátek dvěma zásahy podpořil šestigólovou demolici pražské Dukly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký obránce Filip Novák

Článek

„Teď se mi daří, dokážu být na správných místech. Je fajn, když vám to tam padá, ovšem je to zásluha celého týmu," řekl Novák.

Během úvodních deseti kol zvládl téměř dvojnásob gólů než za předešlé tři sezóny, v nichž si připsal tři branky.

Jeho výkony neunikly reprezentačnímu kouči Pavlu Vrbovi, který jej zařadil mezi náhradníky pro nadcházející kvalifikační duely v Turecku a Kazachstánu. David Limberský, který v národním týmu operuje právě na levém kraji, tak může mít co nevidět silného konkurenta.

„Pokud bude Filip takhle pokračovat, myslím, že by k němu mohla příště nominace doputovat," uvedl trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý. „Je neobvyklé, aby obránce dal tolik branek, ale Filipa to táhne hodně dopředu, v ofenzívě je silnější," dodal Šilhavý.

Proti Dukle měl Novák o motivaci navíc, jeho otec slavil padesáté narozeniny. „Táta mi před zápasem říkal, že když má ty kulatiny, abych dal gól. Tak jsem vstřelil pro jistotu dva," culil se Novák, který minulý týden prodloužil v Jablonci o dva roky. Po Dukle si naoko posteskl, že měl s podpisem pár dnů počkat. „Teď by se mohl kontrakt ještě vylepšit," smál se.

Reklama

Související témata: