Hlavní obsah

Výkon kola: Ďuriš bez milosti potopil Zbrojovku

Titul Výkon kola putuje ve fotbalové Synot lize do Mladé Boleslavi k útočníkovi Michalu Ďurišovi. Ten dvěma přesnými zásahy potopil brněnskou Zbrojovku, navíc to pro něj byly vůbec první trefy v novém působišti. Ocenění Tým kola pak míří do Jablonce, který rozstřílel pražskou Duklu 6:0. Domácí přehráli soupeře ve všech směrech a potvrdili ambice dostat se příští rok do evropských pohárů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Ďuriš dal proti Brnu dva mladoboleslavské góly.

Článek
Fotogalerie

Slovák Michal Ďuriš přišel do Mladé Boleslavi v létě na hostování z Plzně, v úvodu sezóny se však poněkud hledal. Chytil se až proti Zbrojovce, kterou sestřelil dvěma góly. Nejprve se prosadil hlavičkou na přední tyč po centru Jana Bořila, po hodině hry pak křižnou střelou dodal svému týmu jistotu.

Pro hosty z Moravy byl navíc nebezpečný celý zápas a bránu soupeře se snažil ohrozit hned čtyřikrát, trefil ji ve dvou případech a pokaždé z toho byl gól. Z jeho 21 přihrávek pak 16 bylo přesných, v utkání ho také dvakrát faulovali, stejné množství faulů udělal on sám. Za svůj výkon byl navíc odměněn vskutku stylově - nominací do slovenské reprezentace na kvalifikační duely ME.

Náročný trenér Karel Jarolím však chválou po utkání šetřil. „Ideální to není a nebude nikdy. Ideální by bylo, kdybychom každou akci dotáhli do gólu, ale to se asi nikdy nepodaří," usmál se zkušený kouč a dodal: „Mám však pocit, že v kabině je dobrá atmosféra, že se tým postupně čím dál více sehrává a nepovedené zápasy už máme za sebou."

Platí tato slova také pro Ďuriše?

Tým kola: Jablonec šesti góly zostudil Duklu

Leckdo čekal od předehrávky 10. kola vyrovnanou partii, jenže chyba lávky. Utkání zcela ovládli Severočeši, kteří už do poločasu vedli 4:0. Nejvíce zápas vyšel obránci Filipu Novákovi, jenž skóroval hned dvakrát, svou první trefu v české lize zaznamenal pro změnu Ruslan Mingazov z Turkmenistánu.

Baumit ale nevládl jen gólově. Na bránu soupeře vyslal hned 20 střel, z toho v 10 případech mířil mezi tyče. Navíc měl přesnost přihrávek hned 83%. Žádný div, že tak domácí Duklu porazili, což je může dvojnásob těšit i proto, že nad tímto soupeřem vyhráli v lize pouze podruhé.

"Máme velkou radost z výsledku i výkonu, hlavně v prvním poločase jsme předvedli nejlepší hru pod mým vedením. Jsem rád, že se naše práce konečně zúročila, proměnili jsme šance, které jsme měli i v minulých zápasech. Lidem se fotbal musel líbit. Věřím tomu, že naši hráči budou nabývat sebevědomí a takové výkony budeme předvádět častěji," pravil po utkání spokojený trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý.

Reklama