Hlavní obsah

Sparta v pauze počítá ztráty. Skoro to není ani na malý fotbal

Karel FeltSport.czPrávo

Osm fotbalistů Sparty se objevilo v různých národních výběrech, na marodce jsou navíc Hušbauer, Bičík a Bednář. Zatímco většina ligových týmů se chystá v reprezentační přestávce zapracovat na vylepšení hry, kouč mistra Vítězslav Lavička nedá pořádně dohromady ani dva mančafty na malý fotbal...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Lukáš Vácha, jeden ze sparťanských reprezentantů.

Článek

„Samozřejmě jsme v našich plánech přípravy s takovou situací počítali. Pochopitelně v tomhle počtu nic nového nevyzkoušíme, ale bereme povolávání našich hráčů do národních výběrů jako poctu a uznání naší práce. I to je cílem, aby si reprezentační trenéři hráčů Sparty všimli," hledal Lavička pozitiva. Nakonec v klubech jako Bayern, Chelsea či Real při reprezentačních akcích trenérům zůstane ještě méně hráčů.

Kouč ale rozhodně odmítá, že by čtrnáctidenní přestávka byla časem odpočinku. „Stejně jako v září se budeme připravovat společně s naší juniorkou, aby nás bylo dost a tréninky měly smysl. Pro mladé hráče to je motivace a dobrá zkušenost," vypočítal. Pozitivní je, že marodi mají čas se doléčit, aniž by chyběli Lavičkovi v zápasech.

Vrba má pět sparťanů

Trenér reprezentace Pavel Vrba povolal původně šest sparťanů: Bičíka, Kadeřábka, Dočkala, Krejčího, Lafatu a Váchu. Posledně jmenovaný se sice v nedělním duelu s Libercem zranil, ale rentgen zlomeninu zánártní kůstky nepotvrdil a Vácha by měl být do středečního odletu do Turecka fit. Ze hry je však Bičík. Kouč jednadvacítky Jakub Dovalil sáhl po Brabcovi a Přikrylovi, trenér Slovenska Ján Kozák nominoval Breznaníka. Ten má ale menší zdravotní problémy.

„Po náročném programu se potřebujeme trochu nadechnout. Máme za sebou třetinu ligy, není lehké ani přepínat během pár dní z evropských pohárů na domácí soutěž. Právě ta je ale vzhledem k dalším cílům velmi důležitá. Na našich výkonech a výsledcích se náročný program odrazil, některé zápasy jsme nezvládli výsledkově ani herně, ale po těch posledních je znát, že jdeme nahoru," konstatoval Lavička.

Reklama

Související témata: