Hlavní obsah

Pilař po návratu z Německa v Plzni válí: Zase jedu na vlně, která míří k vrcholu

Plzeň

Skvostnou formou se v posledních týdnech pyšní plzeňský fotbalový záložník Václav Pilař. Po letním návratu z německé bundesligy na západ Čech jde jeho výkonnost strmě vzhůru. „Cítím se výborně,“ lebedí si pětadvacetiletý borec, jenž s Viktorií okupuje první místo tabulky. K maximální spokojenosti mu chybí jen lepší produktivita.

Foto: Petr Eret, ČTK

Václav Pilař v Plzni opět válí.

Článek

V deseti odehraných kolech jste byl vždy v základní sestavě, vrátil jste se i do reprezentace. O správnosti rozhodnutí vrátit se z Německa do Plzně asi není sporu, že?

Když se ohlédnu, jsem za ten krok ohromně rád. Chtěl jsem být hlavně úspěšný po sportovní stránce, což se v dresu Viktorie stoprocentně plní. Zahraničí mě v rozletu přibrzdilo.

Cítíte, že na křivce výkonnosti po určitém poklesu jdete opět nahoru?

Rozhodně ano. Už zase jedu na vlně, která míří k vrcholu. Užívám si, že vyhráváme. Trenér na mě hodně sází.

Sedí vám role, kdy na vás mužstvo spoléhá?

Rozhodně ano. Jsem rád, že po delší době můžu něco či spíš někoho táhnout. Po každém zápase se cítím spokojený, protože bodujeme. Ještě by to z mé strany chtělo přidat góly.

Při nedělní výhře 1:0 nad Teplicemi jste střelecké pozice pro spoluhráče připravoval, sám jste se však do dvou vyložených rovněž dostal, ale promarnil je.

Jednou jsem trefil tyčku, což mě mrzí, ale zrovna danou situaci jsem řešil dobře. Ovšem v další příležitosti jsem střílel těsně vedle a zakončení si vyčítám. Měl jsem všechno udělat mnohem líp a měli bychom klid. V závěru jsem si říkal, že by bylo pěkně blbý, kdybychom zápas ztratili po nějakém ojedinělém nákopu Teplic.

V čem spočívá hlavní příčina vaší proměny?

V bundeslize jsem hrál málo, neměl jsem zápasové vytížení. V Plzni jsem absolvoval důkladnou měsíční přípravu, podpořili mě spoluhráči a taky mi hodně pomohlo prostředí, které jsem dokonale znal. Cítím se moc dobře. Fyzicky i psychicky.

Neříkáte si při současné výkonnosti, zda nebylo lepší ještě zkusit štěstí v Německu?

Ne. Nepřišel jsem do Plzně jako frajer z bundesligy, ale s velkou pokorou. Hlavním cílem bylo přispět k úspěchu Viktorie. Je špatný se vracet ze zahraničí s přehnaným sebevědomím. Věřím, že pokud budu patřičně pracovat, dostanu třeba někde venku další šanci.

Reklama

Související témata: