Hlavní obsah

Slavia mobilizuje síly, pokud však na podzim nezíská 21 bodů, přijdou pokuty

Praha

Fotbalisté pražské Slavie už pět zápasů v řadě nebodovali a po deseti ligových kolech se propadli na desátou příčku tabulky. Nezdary v posledních týdnech se zabývalo vedení vršovického klubu a ve zbylých šesti kolech stanovilo jasný cíl - získat na podzim alespoň 21 bodů, jinak přijde finanční postih. Informují o tom oficiální stránky červenobílých.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutní fotbalisté Slavie. Zleva Martin Juhar, Karel Piták a Bekim Balaj.

Článek

Porážka v Boleslavi, domácí nezdar s Brnem, dvě prohraná pražská derby a navrch klopýtnutí v Jihlavě - to je výčet slávistických utkání od konce srpna. Sešívaní navíc ještě vypadli v domácím poháru s Viktorií Žižkov. Přitom po pěti kolech vedli slávisté tabulku Synot ligy.

Jenže v posledních týdnech se svěřenci trenéra Beránka nevyhnuli krizi a vedení klubu na ni reaguje varovným gestem.

„Zvažovali jsme více variant, včetně okamžitých sankcí, ale nakonec jsme zvolili to, které nám hlavně pomůže zmobilizovat síly. Ještě nepřistoupíme k pokutám, ale pro zbytek podzimní části sezóny jsme si vytkli minimální bodový zisk, a pokud ho nedodržíme, budou na tom výrazně finančně zainteresováni hráči i realizační tým," uvedl v prohlášení trenér Miroslav Beránek.

Podmínka: 21 bodů

Slávisté musí ve zbylých šesti duelech nasbírat alespoň devět bodů, aby jich na konci podzimu měli minimálně jednadvacet. „Je to vlastně taková odložená, podmíněná pokuta, která by měla být dobrou motivací pro zbývající podzimní zápasy. Někomu se to může zdát hodně, někomu třeba málo. Podle mě to odpovídá situaci, v jaké se nacházíme. Ale samozřejmě uděláme všechno pro to, abychom těch bodů nasbírali ještě víc," dodal Beránek.

Červenobílí se po reprezentační přestávce utkají v sobotu 18. října v Edenu s Jabloncem, následně hrají v Českých Budějovicích, doma s Příbramí, na Julisce, doma s Hradcem Králové a podzim uzavřou v Ostravě.

Získá Slavia na podzim alespoň 21 bodů?
Slávisté uhrají více než 21 bodů
34,5 %
Ano, sešívaní podmínku splní přesným ziskem 21 bodů
8 %
Ne, alespoň devět bodů ve zbývajících zápasech neuhrají
57,5 %
Celkem hlasovalo 4527 čtenářů.

Reklama

Související témata: