Hlavní obsah

Projekt Zachraňme Baníček už může skončit

Ostrava

Fotbalový Baník se cítí definitivně zachráněný. „Jsme v takové ekonomické i sportovní kondici, že už můžeme říct, projekt Zachraňme Baníček se povedl,“ uvedl Petr Šafarčík, majitel a předseda představenstva slavného ostravského fotbalového klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Baníku Ostrava během utkání se Spartou.

Článek

„Děkujeme všem, kteří se na záchraně podíleli. Zejména Janu Svědíkovi (majitel společnosti Vítkovice Machinery Group), všem odvážným zastupitelům, kteří Baník podpořili při hlasování o odkoupení Bazalů, a fanouškům. Pro ně v sobotu na Bazalech se uskuteční třetí Turnaj snů pod heslem Ostravo, díky!!! Vnímáme to tak, že Baník si zachránila Ostrava," pokračoval Šafarčík.

Baník při slavnostním zakončení projektu své záchrany uzavře i transparentní účet, na který od února 2012 příznivci Baníku posílali peníze. „Sešlo se na něm bezmála dva a půl miliónu korun od asi pěti set dárců. Drtivá část peněz byla použita na povinnou rekonstrukci trávníku na Bazalech v létě 2012, abychom vůbec dostali prvoligovou licenci. Asi 300 tisíc korun pak na odměny trenérům mládeže. Šetřili jsme, škrtali, kde se dalo, ale mládeže se škrty nedotkly," podotkl Šafarčík.

Na Bazalech pochopili, že chtějí-li mít pod sebou pevný pilíř, musí fungovat práce s mládeží. „Profesionálních trenérů mládeže v klubu přibývá, protože věříme, že to je ta správná cesta," řekl šéf Baníku. V příští sezóně se prvoligový fotbal z Bazalů přestěhuje na městský stadión do Vítkovic, ale na Bazalech má vyrůst tréninkové centrum, což je i v územním plánu statutárního města Ostrava, které je jejich majitelem.

„Můj druhý návrat do Baníku je návrat do úplně jiných podmínek, než byly před dvěma roky, kdy jsem se na Bazaly vracel poprvé," pochvaloval si útočník Milan Baroš. „Je jasně vidět, že šéfové klubu s pomocí města a několika málo sponzorů odvedli skvělou práci."

Reklama

Související témata: