Hlavní obsah

Drsná výchova? Podraz bude nejvěrnější slávistické fandy něco stát, neplatí jim permanentky

Praha

Poškodili nás, dostali mužstvo z tempa, postěžoval si na zlobivé fanoušky kouč Miroslav Beránek po minulých domácích zápasech Slavie. Klub dostal od disciplinárky pokutu 50 000 korun a pro nejbližší zápas je zavřen sektor Sever, kde plály ohně a odkud létaly rachejtle. Vše to má dohru. Klub zjevně přistoupil k výchovným opatřením. Fandové ze Severu mají smůlu. Případným držitelům permanentek do tohoto sektoru, a že jich není pár, je jejich doklad zneplatněn na nejbližší zápas s Jabloncem a neumožní jim průchod turnikety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na slávistické tribuně Sever bývá veselo, v sobotu bude zavřeno.

Článek
Fotogalerie

Pokud chce osazenstvo Severu svůj tým vidět i v sobotu na živo, musí platit. Může si vybrat třeba mimořádně otevřenou tribunu Jih.

Ale může to celé být i ošemetné. Také klub si je vědom, že to je tak trochu zahrávání si s vosím hnízdem. „Slavia vzniklé situace směrem ke svým největrnějším fanouškům lituje," píše se na jejích stránkách. "Ale je povinna respektovat rozhodnutí nadřízeného orgánu. Pro utkání s Jabloncem tedy platí, že i držitelé permanentních vstupenek na severní tribunu si musejí koupit jednorázovou vstupenku,“ potvrzuje klub, že volí pro fandy formu kolektivního trestu.

Ale asi není divu. Beránek byl notně rozezlen po prohraném derby. Činy některých diváků bral takřka jako podraz. „Zase nás zradila nejen koncovka, ale také vlastní fanoušci. Hodili dýmovnici, nebylo vidět, co se na hřiště děje. Když jsme se po přerušení zápasu vrátili, vypadli jsme z rytmu, přišel druhý gól,“ lamentoval Beránek po bitvě se Spartou, po níž přišel trest. Přitom příznivce káral již dříve. „Nemůžeme si promluvit se všemi, ale už se to stalo s Brnem. Hráčům se pak v dýmu špatně dýchá, rozhodčí musí zápas přerušit. Jak mají někdy hráči zkraty v utkání, tak v derby ho měli také jednotlivci z řad fanoušků. Kdo hodí dýmovnici, toho já za fanouška nepovažuju,“ zlobil se kouč dále.

Slevu dostanou zpětně

Podle oficiálních slávistických stránek mezi klubem a tribunou Sever také proběhla domluva, že zástupci diváků udělají maximum pro to, aby se v budoucnosti podobná situace již nemusela opakovat. Dohodu zatím smířlivě potvrzují i stránky Ultras.

Standardní cena lístku v Edenu začíná na 160 Kč, vstupenka na Jih bude za 250 Kč. „Do ceny vstupného jsou promítnuty zvýšené provozní a organizační náklady v souvislosti s otevřením této tribuny,“ oznámila též Slavia. Fandové s permanentkou ze Severu zpětně ale mohou uplatnit slevu 50 Kč.

Slavia otevřeně přiznává, že od fandů takto očekává příspěvek na pokuty. Celkem jí disciplinárka v tomto soutěžním ročníku napařila za prohřešky už 196 000 korun.

Jak podle vás zareagují fandové Slavie?
Rádi na zápas s Jabloncem přijdou, zaplatí a pomůžou tak klubu s úhradou pokut
10,2 %
Zčásti budou zápas bojkotovat, návštěva bude nižší než obvykle
46,4 %
Část příznivců rozpoutá válku s klubem a trenérem Beránkem
43,4 %
Celkem hlasovalo 4666 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Jih