Hlavní obsah

Sparta si pojistila Brabce, mladý stoper prodloužil smlouvu do června 2018

Praha

Podzimní výsledky české reprezentace jistě zvýší zájem o fotbalisty z Letné, kteří jsou kostrou Vrbova národního týmu. Sparta si však zatím pojistila služby dalšího talentovaného hráče. Vedení se dohodlo s obráncem Jakubem Brabcem na nové smlouvě. Jak avizují klubové stránky, dvaadvacetiletý stoper podepsal nový kontrakt až do konce června roku 2018.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Jakub Brabec (vlevo), Mario Holek a Pavel Kadeřábek s pohárem pro mistra ligy.

Článek

Sparťanský odchovanec se vrátil z reprezentačního srazu, kde nosil kapitánskou pásku výběru do 21 let, s nímž se chystá na domácí červnové mistrovství Evropy.

Jakub Brabec sbíral první zkušenosti s dospělým fotbalem v dresu Viktorie Žižkov. V létě 2011 zamířil zpět do Sparty. Krátce poté, co dovedl reprezentační tým do 19 let ke stříbrným medailím jako kapitán na evropském šampionátu.

Od té doby odehrál v rudém dresu 30 ligových utkání, ve kterých vstřelil tři branky. Sezónu 2012/2013 strávil na hostování ve Zbrojovce Brno, poté se ale vrátil zpět na Letnou.

V aktuálním soutěžním ročníku odehrál šest ligových zápasů, jeden v předkolech Ligy mistrů a nastoupil do obou zápasů play off Evropské ligy i dvou zápasů v základní skupině proti Neapoli a Young Boys Bern. V odvetě proti Zwolle vstřelil jeden gól.

Reklama

Související témata: