Hlavní obsah

Teplický Ljevakovič si vyzkoušel hru na stoperu, teď chce zastavit rozjeté klokany

Josef PešoutSport.czPrávo

Tepličtí fotbalisté se připravují na sobotní prvoligový duel s Bohemians Praha 1905. A pro mnohé fanoušky je zřejmě podzimním překvapením, že Severočeši nastoupí v 11. kole Synot ligy proti týmu, který je momentálně před nimi v tabulce. „Víme, že kluci z Bohemky jsou rozjetí. Ale musíme věřit, že je zastavíme. Doma chceme vyhrát,“ má jasno teplický záložník Admir Ljevakovič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický záložník Admir Ljevakovič.

Článek

Úvahu, že by se na mužstvu mohla projevit pohárová porážka 1:2 od Domažlic, si nepřipouští. „Přece jen jsme postoupili díky výhře 4:0 v prvním utkání venku a nic zásadního se nestalo. Jistě, kdyby se hrálo na jeden zápas a vypadli bychom, pak by to byla ostuda. Ale takhle jsme měli dost času od úterního střetnutí na to, abychom se koncentrovali na sobotu," přemítal Ljevakovič.

Zkušený defenzivní záložník se proti Domažlicím objevil na postu stopera. „Toho jsem hrál už kdysi v žácích. Občas se na tomhle místě pohybuji v Teplicích při tréninku, když mě tam vyšle asistent trenéra Standa Hejkal. Není to velký rozdíl. Jako štítový hráč ve středu pole taky hodně bráním. Jen v obraně je větší riziko, že když ztratíš míč, může jít hráč sám na bránu," uvažoval Ljevakovič.

Novým jménem v užším prvoligovém kádru Teplic je brankář Přemysl Lipš. Při zranění Martina Slavíka je aktuálně dvojkou za Tomášem Grigarem. „Od roku 2009 je to podle mně nejstabilnější brankářská dvojice v lize. Od obou se mám co učit. Od Slávy třeba přístup k tréninku a od Grigiho drobnou vychytralost. Má hodně odchytáno a vyzařuje z něj jistota i sebedůvěra. Oba jsou zkušení a profesionálně vystupují na hřišti i v kabině," říká Lipš na adresu brankářských kolegů.

Start za „áčko" si odbyl právě v poháru s Domažlicemi. „Jsem rád za každou šanci v brance. Byl to zážitek, protože jsem chytal před domácím publikem, i když mnoho lidí nepřišlo. Pořád se rozkoukávám a nenapadlo by mě, že budu v lize už přímo i na lavičce náhradníků. Tomáš Grigar je jasnou jedničkou, ale chci být připraven pro případ, že bych musel jít do branky," dodal Lipš.

Reklama

Související témata: