Hlavní obsah

Barošův bezgólový comeback, duel Dukly s Příbramí byl předčasně ukončen

kft, mm, jisČTKSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava remizovali v předehrávce 11. kola Synot ligy s Jihlavou 0:0, na Bazalech nenašel recept na obranu hostí ani kanonýr Milan Baroš, jenž při svém návratu po zranění do utkání zasáhl na poslední čtvrthodinku. První páteční duel mezi pražskou Duklou a Příbramí byl za stavu 2:1 pro domácí po třech výpadcích osvětlení předčasně ukončen. Naposledy zhasla světla na všech čtyřech stožárech o poločasu, a protože nucená pauza dohromady trvala přes 60 minut, uskuteční se utkání podle pravidel v náhradním termínu. Podle informací ředitele profesionálního fotbalu FAČR Iva Lubase se duel bude dohrávat celý.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zklamaný útočník Milan Baroš.

Článek
Fotogalerie

Na Julisce zlobilo osvětlení, podobně jako v úvodním utkání Dukly v této sezóně proti Ostravě. Technické problémy na dejvickém stadiónu tehdy prodloužily zápas o 45 minut, ale povedlo se ho dohrát.

V pátek naskočily čtyři světelné stožáry na Julisce až krátce po startu utkání, načež po šesti minutách hry se stadión opět ponořil do šera. Rozhodčí Karel Hrubeš po poradě s kapitány utkání přerušil a obě mužstva odešla do kabin.

Po zprovoznění světel se hráči vrátili na trávník a domácí dostal do vedení Marek Hanousek, ještě v úvodní půli přidal druhou gólovou trefu Jean-David Beauguel. Pak se ale v 38. minutě stadión znovu ponořil do tmy a sudí podruhé stáhl fotbalisty ze hřiště. Po další pauze hostující Tomáš Hájovský snížil, poločas se dohrál, ale v přestávce nastala na stadiónu opět tma a zápas byl předčasně ukončen.

Baník doma počtvrté za sebou neinkasoval. Jihlava i ve druhém zápase pod novým trenérem Kučerou potvrzovala zlepšenou formu a v první půli měla také skvělou gólovou příležitost, ale reprezentační gólman Pavlenka se při Šourkově hlavičce pod břevno vytáhl.

Domácí byli po změně stran aktivnější, ovšem Lindpere své šance neproměnil, gólman Hanuš si poradil i s Kukecovou dorážkou. V 74. minutě přišel do hry druhý nejlepší střelec v historii české reprezentace Baroš, který se do Ostravy vrátil po 16 měsících strávených v Turecku. Po zranění kolena odehrál první soutěžní zápas po deseti měsících. V poslední minutě dokonce mohl vystřelit Baníku výhru, ale trefil jen jednoho z jihlavských beků.

Fotbalová Synot liga, 11. kolo:
Dukla Praha - Příbram 2:1, předčasně ukončeno
Branky: 8. Marek Hanousek, 33. Beauguel - 45. Hájovský
Ostrava - Jihlava 0:0

Reklama

Související témata: