Hlavní obsah

Sparta má před prvním výjezdem na Moravu jasný cíl, přenést si pohodu z nároďáku

Když jejich reprezentanti zaválejí tak, jako v dresu národního týmu, neměli by mít fotbalisté Sparty v utkání 11. ligového kola na Zbrojovce problémy. Zápas v Brně je pro ně prvním výjezdem na Moravu v sezóně, Letenští se v případě výhry mohou alespoň do neděle posunout na první místo před Plzeň. Zápas Zbrojovka - Sparta se hraje v sobotu od 20:15, přímý přenos vysílá ČT Sport, všechny ligové zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Bořek Dočkal a Pavel Kadeřábek (vpravo) slaví vedoucí gól reprezentace v kvalifikačním duelu v Turecku.

Článek

Slyší jen samou chválu. Fotbalisté Sparty vytvořili kostru Vrbova národního týmu, který v kvalifikaci ME 2016 výhrami v Turecku a Kazachstánu navázal na senzační vítězství nad Holanďany.

„V základu nás je pět ze Sparty a určitě z toho těžíme. Musí to být znát, třeba já s Bořkem Dočkalem už jsme na sebe hodně zvyklí a funguje nám to," pochvaluje si obránce Pavel Kadeřábek v rozhovoru pro klubovou televizi.

On, Vácha, Dočkal, Krejčí a Lafata reprezentaci výrazně pomáhají. Letenský kvintet například vstřelil čtyři ze šesti gólů v posledním dvojzápase. „Naše sehranost hraje velkou roli, pomáhá nám," libuje si také záložník Ladislav Krejčí. „Že teď většinou gólů dali sparťani, je také dílem štěstí. Příště se o ně mohou postarat zase jiní hráči," dodává Kadeřábek.

Lavička má z reprezentantů radost

Jenže teď je tady domácí soutěž, jejíž druhá třetina víkendovým kolem začíná. „Určitě si pohodu z reprezentace chceme přenést i do klubu. Není lehké se zase hned přeorientovat na českou ligu, ale chceme to zvládnout a v Brně uspět," ujišťuje Kadeřábek.

„Forma kluků z reprezentačního áčka udělala velkou radost všem sparťanům. Výsledky z Turecka a Kazachstánu jsou pro český fotbal hodně důležité a mám radost, že naši kluci na nich měli velký podíl," říká trenér Vítězslav Lavička.

Starosti mu však dělají zranění několika hráčů. „Hušbauer má z derby vážnější poranění kotníku a léčba těžké distorze s poraněním vazů bude pokračovat v řádu týdnů. V derby se zranil i Bednář a částečně se už začal připravovat s týmem. Nešpor je po operaci v oblasti třísel a věříme, že v závěru podzimu by už mohl být k dispozici. Breznaníkovi se ozvalo staré zranění, o víkendu ho čeká speciální vyšetření a uvidíme, jak to bude dál," rekapituluje kouč stav letenského lazaretu.

Ve čtvrtek pak Spartu čeká pikantní duel Evropské ligy v Bratislavě se Slovanem, který místo Františka Straky převzal tandem dalších sparťanů Jozef Chovanec - Horst Siegl.

Reklama