Hlavní obsah

Nedohraný zápas na Julisce se bude opakovat

Praha
Aktualizováno

Páteční nedohraný zápas 11. kola fotbalové Synot ligy mezi Duklou a Příbramí se bude opakovat. Poločasový výsledek 2:1, za něhož rozhodčí Hrubeš utkání kvůli několikerému výpadku světel ukončil, tudíž neplatí. Pro Sport.cz a Právo to řekl ředitel profesionálního fotbalu FAČR Ivo Lubas, který má v kompetenci i rozhodnutí o náhradním termínu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Poruchy osvětlení na stadiónu Juliska v Praze vedly nakonec k předčasnému ukončení ligového duelu mezi Duklou a Příbramí.

Článek
Fotogalerie

„Jestliže se kluby hned nedohodly na termínu nového utkání, v pondělí se s nimi spojím a stanovím ho. Půjde o nové utkání, poločas, který se odehrál, neplatí. Ke kontumaci by mohlo dojít jen v případě, že by se prokázalo něčí úmyslné zavinění, což však nepředpokládám,“ řekl Ivo Lubas. „Skutečně jsme se nedohodli, jedeme domů, ať to vyřeší vedení soutěže,“ potvrdil informace vedoucí příbramského mužstva Roman Rogoz.

Světla vypadla třikrát

K čemu na Julisce došlo? Stožáry umělého osvětlení nesvítily už před začátkem zápasu. Přesto v 18 hodin v pološeru sudí Hrubeš utkání zahájil. Po třech minutách se začala světla rozsvěcovat, ale po osmi minutách hry všechna zhasla. Čekalo se asi dvacet minut, než postupně osvětlení naskočilo. Stožáry však svítily na dvě třetiny svojí kapacity. Část světel zůstala zhasnutá.

Dukla vstřelila dva góly Markem Hanouskem a Beauguelem . Ve 38. minutě se Juliska znovu ponořila do tmy. Čekalo se dalších dvacet minut. Po třetím zahájení byl dohrán první poločas. V jeho závěru hosté snížili Hájovským. Když se oba týmy chystaly k nástupu do druhé půle, Juliska se potřetí ponořila do tmy. Pravidla stanoví celkový čas šedesáti minut, který může uplynout, aniž by se hrálo. Po tomto limitu sudí zápas ukončí. To se po dalších minutách čekání také stalo.

Situaci řešil na místě generální ředitel Dukly Michal Šrámek, který celou první půli strávil u techniků. Ti zkusili nejprve jeden zdroj, pak druhý. Ani jeden však neunesl zátěž. Po výpadku musela světla údajně nějaký čas chladnout. Juliska údajně není napojena na veřejný zdroj osvětlení, ale používá vlastní agregáty. Osvětlení tu selhalo už v prvním kole v duelu s Ostravou, kdy se na dohrání druhé půle čekalo pětačtyřicet minut.

Vypadly prý dva generátory

„Dělali jsme skutečně maximum, aby se zápas dohrál. Ani technici však nedokázali přesně popsat závadu. Něco se údajně vracelo ze světel zpátky a zdroj pak vypadl, je to elektrická záležitost. V každém případě budeme chtít celý systém umělého osvětlení na Julisce zrevidovat a prozkoušet, aby k takovým výpadkům nedocházelo,“ řekl generální ředitel Dukly Michal Šrámek.

Stadión na Julisce však patří armádě a fotbalová Dukla je tu v nájmu. Opakovaný zápas by se měl hrát v co možná nejbližším termínu a ne za umělého osvětlení. Sotva tisícovka diváků opouštěla stadión v půl deváté večer hodně zklamaná.

Reklama