Hlavní obsah

Raději bychom to dohráli, shodli se fotbalisté po ukončeném duelu na Julisce

Praha

Fotbalisté Dukly i Příbrami se shodli, že by raději dohráli druhý poločas pátečního duelu na Julisce, který byl za stavu 2:1 předčasně ukončen po třetím výpadku umělého osvětlení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Potemnělý stadión na Julisce, utkání Dukly proti Příbrami bylo přerušeno.

Článek

Nejprve se odehrálo šest minut, v další části po dvacetiminutové pauze dvaatřicet a Dukla v nich dala dva góly. Trefili se Marek Hanousek a Jean David Beauguel. Po další dvacetiminutové pauze vynucené zhaslými reflektory čtyř stožárů se poločas dohrál. Tomáš Hájovský v poslední minutě snížil. Vešlo se do toho i dvouminutové nastavení. Když se oba týmy chystaly na druhou půli, zhasla světla znovu a sudí Karel Hrubeš utkání definitivně ukončil.

Hanousek litoval ztraceného vedení

Záložník Dukly Marek Hanousek otevřel skóre zápasu. „Druhá část pro nás začala a dopadla dobře. Dali jsme dva góly. Zatímco první přerušení jsme zvládli, druhé nás vyvedlo z rytmu. Čím častěji se přerušuje, tím je to pochopitelně horší. Ale pro každého stejné. Škoda, že jsme nedohráli poločas bez inkasovaného gólu. Teď už je to jedno. Pro nás to je určitě škoda, že se bude začínat od nuly,“ konstatoval Marek Hanousek.

Výpadek světel v prvním kole s Ostravou byl podle něho jiný.  „Sice to tenkrát trvalo dlouho, než se stožáry znovu rozsvítily, ale pak už se zápas dohrál. Teď to bylo horší. Výpadky překročily stanovenou hodinu, takže sudí zápas ukončil, nedá se nic dělat,“ krčil rameny Hanousek.

Otočili bychom to, věřil Hájovský

Příbramský stoper Tomáš Hájovský v poslední minutě první půle po standardní situaci snížil na rozdíl jediného gólu. „Spadlo to ke mně, tak jsem balón doťukl do brány,“ pravil spokojeně příbramský střelec. „První pauza se na nás podepsala, Dukla byla na koni. Po druhé přestávce jsme na tom byli lépe my. Ale podmínky měly oba týmy stejné. Byla to extrémní situace, jakou jsem ještě nezažil,“ přiznal. „Už před utkáním, když jsme se rozcvičovali a světla nesvítila, i když už se stmívalo, tak to vypadalo divně,“ kroutil hlavou příbramský stoper.

„Nejhorší na tom bylo, že jsme nevěděli, jak se připravovat, za jak dlouho půjdeme na hřiště... Ale raději bychom zápas dohráli, otočili bychom to. Teď sem budeme muset znovu. Stalo se. Pro nás opravdu není výhoda, že se bude utkání hrát znovu celé,“ litoval Hájovský.

Sotva Sus domluvil, znovu padla tma

Pod novým trenérem Pavlem Tobiášem tři zápasy v řadě Příbramští vyhráli a nedostali ani gól. Až Dukla tuto sérii ukončila. „Věděli jsme, že ten gól musí padnout. Dostali jsme dva. První, když mezi námi prošel míč a Hanousek to propálil po zemi. Druhý byl parádní, pěkná rána. S naší psychikou to ale nic neudělalo, věřili jsme, že zápas můžeme ještě vyhrát. Vždyť po snížení jsme na to měli celý druhý poločas,“ dodal Hájovský.

Nepříjemnou situaci bral už s humorem další příbramský zadák Martin Sus. „Když jsme šli do druhé půle, najednou to zhaslo a v tunelu jsme se jen otočili zpátky do šatny. Tomáš Pilík už vyběhl dál na hřiště, ve tmě se vracel. Pochopitelně jsme na to téma vtipkovali, ale co padalo za slova, říkat nebudu... Raději bychom hráli. Teď by to šlo, světla svítí,“ pravil Sus. Sotva zmizel z mixzóny do tunelu k šatnám, světla zhasla definitivně...

Reklama