Hlavní obsah

Teplice - Bohemians 1905 4:1Teplice popravily Klokany parádním přestavením po přestávce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Ljevakovič 1 : 0
52. Mahmutovič 2 : 0
55. Vůch 3 : 0
65. Salami 4 : 0
78. Mikuš 4 : 1
Záznam online reportáže

Teplice

Čtyřbrankový výprask schytali fotbalisté Bohemians 1905 při sobotním vystoupení v Teplicích. Domácí byli v duelu 11. kola nejvyšší soutěže jednoznačně lepším týmem. Do přestávky se do vyložených šancí dostávali sice jen složitě, nicméně když se ujali vedení, získali klid, který přetavili po přestávce v parádní představení.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický obránce Nivaldo (vpravo) a záložník Bohemians Jan Moravec v utkání 11. kola Synot ligy.

Článek

Úvod zápasu přitom fandy severočeského klubu vystrašil. Po solidní kombinaci na levé straně se do zakončení protlačil hostující Mosquera a jen fantastický zákrok Grigara, jenž proti ráně kolumbijského záložníka bleskově vytrčil nohu, udržel bezbrankový stav.

Ze strany Pražanů šlo však o jediný kloudný ofenzivní výpad v průběhu celého poločasu. Domácí byli totiž jednoznačně lepším týmem. Drželi míč, ve středu hřiště solidně kombinovali, z krajů podnikali nebezpečné výpady, jenže ve finální fázi chybělo lepší řešení. A tak na dlouhé minuty jediným skutečným ohrožením branky Bohemians byla hlavička Jablonského po centru Vůcha z pravé strany, kterou však Švenger pohotově vyrazil na roh.

Hosté i bez zkušeného Brabce, jenž kvůli zranění střídal už po šesti minutách, drželi čisté konto až do dvaačtyřicáté minuty, kdy Nivaldo při kličkování v pokutovém území ukázal přehled a za pokutovým územím našel zcela nekrytého Ljevakoviče, jehož dělovka mířila přesně k tyči - 1:0.

Hned po obrátce domácí pokračovali v ofenzivních manévrech. Bleskový výpad Mahmutoviče středem hřiště dokázal ještě Švenger zastavit, ale když v 52. minutě Vůch poslal milimetrový centr mezi hostující stopery, bosenský útočník míč hlavou trknul do sítě - 2:0.

Než se hostující borci stačili zformovat a chybu si pořádně vyříkat, prohrávali o tři branky, protože Šírl bránil Vůcha za velkým vápnem jen z uctivé vzdálenosti a domácí záložník napálil míč s lehkou tečí nechytatelně - 3:0. Popravu Klokanů pak dokonal přízemní střelou z velkého vápna přesně k tyči Salami - 4:0.

Za rozhodnutého stavu Pražané ztratili zábrany a po bleskovém výpadu byli blízko korekci skóre, jenže po Mikušově přiťuknutí pálil Rada jen do tyčky a Grigar následně míč pohotově sbalil do náruče.

Severočeši dobře kombinovali a s čtyřbrankovým náskokem v zádech předváděli skvostné solidní výpady. Při střelách Nivalda i Kapolonga však Švenger tasil kouzelné zákroky.

Čestný úspěch hostujícího Mikuše, jenž ztrestal zaváhání domácích ve středu pole, už nic nezměnil na tříbodovém zisku Teplic, které na podzim v domácích zápasech ještě neprohrály.

Fotbalová synot liga - 11. kolo
FK Teplice-Bohemians Praha 1905 4:1 (1:0).
Branky: 42. Ljevakovič, 52. Mahmutovič, 55. Vůch, 66. Salami - 78. Mikuš. Rozhodčí: Marek - Pelikán, Štěrba. ŽK: Salami, Táborský, Kapolongo - Mosquera, Pauschek. Diváci: 5496.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Matula, Jablonský, Krob - Ljevakovič (70. Kapolongo) - Vůch, Táborský (62. Takács), Salami, Nivaldo - Mahmutovič (75. Laňka). Trenér: Ščasný.
Bohemians 1905: Švenger - Pauschek, E. Brabec (6. Krch), Šmíd, Šírl - Jindřišek - Moravec (46. Lietava), Bartek, J. Rada, Mosquera - Mikuš. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: