Hlavní obsah

Slavia urvala pod hrozbou pokut první bod. Hráči cítí, že už není kam uhnout, těší Beránka

Takhle by to dál nešlo. Když do konce podzimu neuhrajete z šesti kol devět bodů, dostanete pokuty. Tak během reprezentační pauzy zareagovalo vedení fotbalové Slavie na černou sérii pěti ligových porážek v řadě. První bodík už sešívaní mají, urvali ho doma proti třetímu celku tabulky z Jablonce (1:1). „Musíme se od této remízy odrazit,“ přeje si autor vyrovnávacího gólu Jiří Bílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Miroslav Beránek.

Článek

Najednou to zase jde. Mužstvo, které v minulém kole vytočilo své fanoušky netečným výkonem v Jihlavě, zase dřelo až do konce. A byť měl víc šancí favorizovaný soupeř, nakonec mohli sešívaní i vyhrát.

„Baník, Plzeň, Jablonec... Asi se nám hraje o hodně líp proti silným soupeřům," všímá si stoper Jiří Bílek. „Nálada už tady byla hodně špatná. Tohle je malý krůček, na němž se dá stavět," dodává.

Trenér Beránek vyhlásil na začátku ligové pauzy mobilizaci, jejíž součástí je také hrozba pokut. Částečně zabrala hned v prvním utkání.

„Hráči cítí, že se něco děje, že už není kam uhnout. Bylo to na nich znát. O to víc mě mrzí začátek zápasu," popisuje Miroslav Beránek.

Jako by začali o devíti

V prvních minutách totiž sešívaní působili jako žáčci hrající proti dospělým, nebyli schopní přejít vlastní polovinu. A museli být moc a moc rádi, že úvodní pasáž přežili bez úhony.

„Agresivně a zarputile jako ve druhé půli jsme chtěli hrát od začátku, ale nevím, co se stalo. Hecujeme se před zápasem v kabině, jsme nažhavení. Pak přijdeme na hřiště a pět minut nevěřil svým očím. Nevěděl jsem, co se děje," zlobí Beránka.

Sešívaní trpí během podzimu velkými výkyvy. „Nechci se vracet dozadu, čím to je. Jabloneckých teď bylo na začátku zápasu plné hřiště, my jako bychom začali o dva hráče míň. Asi se projevil nedostatek sebevědomí. Zvedl nám ho až gól před pauzou, to bylo na hráčích o přestávce v šatně vidět," líčí Beránek.

Musí doufat, že nejhorší už mají sešívaní za sebou. „Bod s Jabloncem brát musíme. Teď jedeme do Českých Budějovic. Cílem je celkem devět bodů ze závěru podzimu a já věřím, že na to máme. Zase jsme ovšem inkasovali hodně žlutých karet a musíme se připravit i na hrozby trestů," avizuje kouč Slavie.

Reklama

Související témata: