Hlavní obsah

Ščasný se bál, ale jeho svěřenci po pauze excelovali a jsou doma dál nepřemožitelní

Teplice

Doma jsou nepřemožitelní. V šesti ligových zápasech před vlastním publikem získali fotbalisté Teplic čtrnáct bodů a vstřelili šestnáct branek. Naposledy zničili Severočeši v sobotu večer Bohemians 1905. „Velká spokojenost," lebedil si trenér Zdeněk Ščasný. Kdyby ještě tak jeho svěřenci začali vyhrávat venku, byl by spokojený maximálně. Vždyť v pěti představeních na hřištích soupeřů brali jen tři body. I proto jsou až šestí.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický útočník Eugene Salami v utkání s Bohemians Praha 1905.

Článek

„Přitom jsme se souboje s Bohemians 1905 obávali. Pražané mají hodně fotbalové mužstvo, pracovité a agresivní, které se příchodem trenéra Pivarníka ještě zvedlo. Navíc my jsme měli hodně hráčů v minulých dvou týdnech na reprezentačních srazech, ke všemu hráli odvetu pohárového duelu s Domažlicemi, a tak jsme byli napjatí," přiznával s jistotou tří bodů v kapse trenér Teplic Zdeněk Ščasný.

Jeho družina však Pražany zničila. Byť v úvodu bylo šéfovi lavičky Severočechů hodně úzko. „Přestáli jsme velkou šanci Mosquery po situaci, kdy se Táborský srazil s rozhodčím a hosté se tudíž dostali do šance. A ještě více mi zatrnulo při souboji Salamiho s Brabcem. Lekl jsem se, že by mohl být náš hráč vyloučen. Ale vůbec k té situaci nemělo dojít, protože o pár vteřin dříve byl v pokutovém území jasný faul na Vondráška," připomínal Ščasný zřejmě penaltový souboj, který nechal sudí bez povšimnutí.

Když však Ščasného výběr dvě dané situace přestál bez úhony, už měl utkání v režii. Byť brankové vyjádření dlouho nepřicházelo. „Těžko jsme se dostávali k naší typické hře. Chyběla lepší kombinace. Měli jsme dobré pasáže, ale i slabší. Hlavně situace ze stran jsme měli řešit lépe, nemluvě o standardních situacích," káral hráče při zpětné analýze Ščasný.

Po přestávce už si však mohl lebedit. Mahmutovič, Vůch a Salami navýšili v součtu s Ljevakovičovou trefou z první půle rozdíl ve skóre na čtyřbrankový, tudíž o vítězi nebylo pochyb. „Byli jsme dostatečně trpěliví. Pořád jsme se tlačili do ofenzivy a šance si vytvářeli. Čtyři branky jsou super pro fanoušky," těšilo Egona Vůcha, záložníka Teplic, který jednu branku vstřelil a na další přihrál. Potvrdil tak výbornou podzimní formu. „Necítím se ještě v úplně optimálním rozpoložení. Budu ještě lepší. A doufám, že celé Teplice, protože pak se zvedne i můj výkon. Snad začneme sbírat body i venku," doufal Vůch.

Narážel na fakt, že Teplice na hřištích soupeřů v pěti zápasech vstřelily pouhé dvě branky a připsaly si tři body za tři remízy. Výhru na cizích hřištích ještě neslavily. „Pro nás je zásadní, abychom skórovali jako první. Když se neprosadíme střelecky, jsme totiž schopní pokaždé vzadu něco vymyslet," narážel Ščasný v lehké ironii na fakt, že se jeho týmu na soupeřových hřištích nedaří vyvarovat chyb v defenzivě. „Velký rozdíl je rovněž v agresivitě a sebevědomí. Venku se nám nedaří hrát stejně jako doma," přemítal Ščasný v sobotním večeru, kdy jej však nemusely trable z hřišť soupeřů po demolici Bohemias tolik trápit. „Jsem velice spokojený. Jak už jsem říkal, zápasu jsem se bál."

Reklama

Související témata: