Hlavní obsah

Ultimátum jsem zatím nedostal, glosoval trenér Slovák propad Liberce na čtrnáctou příčku

Liberec

Propad až na čtrnácté místo tabulky Synot ligy postihl fotbalisty Slovanu Liberec po remíze se Slováckem 2:2. Pro tým, který ještě v létě bojoval na evropské scéně, je to krutá realita. A tak není divu, že bezprostředně po zápase musel liberecký trenér Samuel Slovák čelit i otázce, jak vnímá svou současnou pozici na lavičce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce Samuel Slovák v utkání se Slováckem..

Článek
Fotogalerie

„Na to se mi těžko odpovídá a nechce se mi k tomu blíže vyjadřovat. Žádné ultimátum jsem zatím nedostal, ale nepohybuji se ve fotbale dva dny, a tak mi je jasné, že stát se může cokoliv. Uvědomuji si naši situaci s nízkým počtem bodů. A pracuji na tom, abychom neúspěchy prolomili. Ve většině remízových zápasů nám chyběl kousek k vítězství," poznamenal Slovák, který si zároveň postěžoval na výkon mužstva v prvním poločase duelu se Slováckem.

„Soupeř byl lepší v přechodu do útoku a nám se nedařilo pokrýt Doška, který při pohybu s míčem zapojoval do hry svoje křídelní spoluhráče. I s nimi jsme měli problémy a dostali jsme se do trablů po dvou inkasovaných gólech. Byla tam z naší strany nedůslednost a soupeř si získal slibný náskok. Nakonec jsme vyrovnali a snažili jsme se i o dokonalý obrat," líčil trenér.

Co nejvíc sráží Liberec? „Máme mladé mužstvo a na hráče doléhá dosud nepoznaný tlak. Někteří jsou v herní křeči i kvůli nedostatku zkušeností. Doplácíme na zbytečné ztráty lehkých míčů, pokažené přihrávky a spoustu nevynucených chyb. Nutnost bodových zisků se stává svým způsobem povinností," připustil chmurnou skutečnost liberecký kouč.

Slovák si podle svých slov nehodlá připouštět slovo záchrana. „Je pravda, že jsme chtěli a měli být v tabulce výš. Straší nás manko, protože jsme nedokázali vyhrát už pět kol po sobě. Ale pořád věříme, že se nastartujeme. Před námi je ještě hodně zápasů s vidinou plného bodového úspěchu.

Habanec: Měli jsme vyhrát

Slovácko sahalo v Liberci po vítězství. „Viděli jsme dramatický zápas, pro trenéry hodně nervující. Ale na to se chodí na fotbal, když padnou čtyři góly," vystihl dění na trávníku kouč hostí Svatopluk Habanec.

„Utkání jsme dobře rozjeli a v první půli nám vyšla efektivita. Domácí v některých pasážích měli trochu smůly. Cením si toho, že jsme dali dva góly a mohli jsme jít i do vedení na 3:1. To by asi rozhodlo. Zápas za stavu 2:2 gradoval, byl to fotbal nahoru-dolů s množstvím dalších příležitostí a vyhrát mohl jeden i druhý celek," líčil Habanec, jenž opouštěl liberecký stadión s rozpaky.

„Když jsme si vypracovali dvoubrankový náskok při zápase venku, tak ve mně převládá pocit, že jsme měli vyhrát," vyjádřil svoje přesvědčení.

Reklama

Související témata: