Hlavní obsah

Že by faulovaný hráč na penaltu chodit neměl? Já jsem si věřil a Lafata odmítl, tvrdil Dočkal

Brno

Sparťanské opory si přenesly solidní formu a pohodu z reprezentace i do ligy. Fotbalisté z Letné dokráčeli v Brně k pohodové výhře 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnský brankář Václav Hladký fauluje sparťana Bořka Dočkala v utkání 11. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

„Do zápasu jsme šli s cílem mít ho pod kontrolou, což se nám dařilo. Mám z našeho výkonu velmi dobrý pocit, Zbrojovka nás trochu trápila jen občasnými brejky. Pavel Košťál to pak trefil parádně, ale to už jsme jasně vedli. Tři vstřelené góly mě samozřejmě těší, je to pro nás obrovská vzpruha před prestižním duelem v Evropské lize v Bratislavě se Slovanem," dal najevo značnou spokojenost sparťanský kouč Vítězslav Lavička.

V podobném duchu hovořil i autor druhé branky Sparty Bořek Dočkal, který proměnil pokutový kop, když byl chvíli předtím faulován v sólu gólmanem Hladkým. Ten za svůj nedovolený zákrok viděl půl hodiny před koncem červenou kartu.

„Dobře jsme kombinovali, Brno jsme dostávali pod tlak. Hladkého vyloučením a proměněnou penaltou se střetnutí definitivně zlomilo v náš prospěch. I tentokrát jsem se zeptal Davida Lafaty, zda nechce na desítku jít, ale on odmítl s tím, že dokud je proměňuju, nemá smysl exekutora měnit. Říká se sice, že faulovaný hráč by na penaltu chodit neměl, ale já jsem si věřil. Povedlo se mi poslat míč přesně k tyči," liboval si Dočkal, který se trefil ve čtvrtém soutěžním utkání po sobě. Nejprve proměnil penaltu proti Liberci, následně se trefil za reprezentaci proti Turecku i Kazachstánu a sérii prodloužil i proti Brnu.

Hladký si nezachytá

Brněnského brankáře Václava Hladkého mrzelo, že oslabil tým. „Chtěl jsem Dočkalovi míč vypíchnout, bohužel jsem ho trefil. Nejvíc mě štve, že teď budu kvůli trestu chybět i v dalších zápasech," bude s napětím očekávat verdikt disciplinárky.

Stoper Zbrojovky Pavel Košťál uznal, že sparťané toho jeho mužstvu moc nedovolili. „Dělali nám velké problémy svými precizními narážečkami. My jsme ke všemu zbytečně ztratili spoustu balónů," smutnil zkušený obránce, který parádní trefou z velké dálky aspoň zmírnil brněnskou porážku. „Hráči Sparty se přede mnou rozestoupili, tak jsem vyrazil k sólu. A když už mi docházel dech, vypálil jsem. Je to zřejmě můj první ligový gól nohou, ty předchozí jsem dal vesměs hlavou," usmál se Košťál.

Zbrojovka prohrála v nejvyšší soutěži už potřetí v řadě, avšak trenér Václav Kotal nepovažuje nelichotivou sérii za fatální.

„Padli jsme s Plzní, v Boleslavi a se Spartou. Tedy s celky, které hrají či hrály evropské poháry. Důsledně trestaly naše chyby v defenzívě. Prohraná utkání musíme hodit za hlavy a dobře se připravit na nadcházející duely v Jihlavě a se Slováckem. Ztráty v těchto zápasech by mrzely mnohem víc," měl jasno Kotal, který na porážce s Pražany našel pouze jedno pozitivum. „Cením si, že to kluci ani za nepříznivého stavu nezabalili a v deseti jsme zvládli aspoň zkorigovat výsledek," pochválil Kotal svoje mužstvo za bojovnost.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články