Hlavní obsah

Hrajeme o záchranu, ví slávista Bílek. Bod s Jabloncem je malý krůček dopředu

Praha

Ještě po pátém kole vedli tabulku, ale pět porážek v řadě je pak srazilo na kolena. Remízou 1:1 s ambiciózním Jabloncem fotbalisté Slavie černou sérii ukončili, bod jim trefil sváteční střelec Jíří Bílek. „Už jsme byli v takové situaci, kdy zavládla špatná nálada. Chtěli jsme se zvednout a tenhle bod je pro nás malý krůček dopředu, na kterém se dá stavět,“ doufá stoper sešívaných.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávističtí stopeři se radují - Martin Latka (vlevo) a Jiří Bílek.

Článek

Ve vaší situaci je remíza dobrá, že?

Mohli jsme prohrát, mohli jsme se štěstím i vyhrát. Takže bod asi bereme.

Vyrovnal jste po Juharově přímém kopu z půlky hřiště. Stopeři góly hlavou dávají, takže jste splnil úkol?

Já mám cíl vstřelit dvě branky za sezónu, takže mi ještě jedna chybí... (smích) Kasu tady držím já, tak nevím, zda si něco napíšu, ale něco asi jo.

V české lize jste se trefil naposledy za Liberec před sedmi lety. Vzpomínáte?

To ani nevím. Ba jo, bylo to v Boleslavi, vyhráli jsme dva nula. Byl to první zápas trenéra Škorpila a já se trefil levou nohou. To jsem ještě hrál v záloze a hodně běhal...

Odpovídal výkon proti Jablonci mobilizaci, kterou během reprezentační přestávky vyhlásil trenér Beránek?

Bojovali jsme. Byly fáze, kdy jsme také strhli fanoušky a cítili, že nám pomáhají. Myslím, že tam bylo určitě více bojovnosti než v minulém kole proti Jihlavě.

Takže se můžete od sobotního výkonu odrazit?

Já doufám, že ano. Asi se nám lépe hraje proti lepším soupeřům. I ve druhém poločase proti Spartě jsme hráli dobře. Musíme bojovat, dobře bránit a strhnout fanoušky. Pak můžeme hrát jako proti Plzni nebo Liberci, Ostravě. To je podle mého cesta.

Teď vás ovšem čekají papírově lehčí soupeři.

Jsme dole a dá se říct, že hrajeme o záchranu. Pro nás je každý zápas těžký. Nejbližší soupeři asi nebudou tolik držet míč, ale kdo bude chtít víc vyhrát, vyhraje.

Proti Jablonci byl severní sektor, kde normálně fandí kotel, uzavřen. Byl to nezvyk, že podpora přicházela z jiné strany?

Je to škoda. Dorazilo méně fanoušků, než chodí na severní tribunu, ale i přesto byli dobří. Naši fanoušci jsou skvělí a na tribuně sever to stojí, dokážou nám pomoci.

Reklama

Související témata: