Hlavní obsah

Tecl zařídil Plzni hattrickem výhru. Snad jsem to tím zlomil, doufal

Mladá Boleslav

Dlouho vypadalo, že Stanislav Tecl pojede podle dosavadního podzimního scénáře. V Boleslavi sice zajistil Plzni vedení, pak však selhal ve třech obrovských šancích. Nakonec to ale bylo jinak, v závěru dvakrát utekl a byl z toho hattrick a výhra 3:0. „Byl to krásný zápas jak pro mě, tak pro celý tým. Ale nerodilo se to lehko,“ uvedl útočník Viktorie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Stanislav Tecl (vpravo) a Václav Pilař děkují fanouškům po utkání 11. kola Synot ligy v Mladé Boleslavi.

Článek

Kdy naposledy se vám povedl hattrick?

V Jihlavě, to ale bylo ještě ve druhé lize. V první je to můj premiérový. Musím říct, že je to docela příjemný pocit.(směje se)

Dvěma trefám v závěru však předcházel závar, při němž jste během pěti vteřin třikrát zblízka nastřelil obránce. Co jste si v tu chvíli říkal?

Bylo to v rychlém sledu, první ránu mi dobře chytil brankář, pak už to bylo těžké propálit, měl jsem před sebou několik obránců. Samozřejmě jsem měl strach, abychom toho nelitovali, vedli jsme pouze o gól, Boleslav si také vytvářela příležitosti. Bylo to složité v tom, že na druhý gól jsme čekali tak dlouho. Naštěstí další šance jsem proměnil.

Ukončil jste střeleckou nepohodu?

Doufám, že jsem to zlomil. Šancí mám v každém zápase dost, bohužel produktivita byla slabá. Ale když příště zase nedám první šanci, budu tam, kde jsem byl.

Domácí se zlobili na rozhodčí kvůli neodpískané penaltě. Jak jste situaci viděl vy?

Nerad bych to hodnotil, viděl jsem to ze sedmdesáti metrů, takže je těžké, abych se k tomu vyjadřoval. Nevím, jak to tam proběhlo.

Je pro tým důležité, že jste Spartu znovu odsunuli na druhou příčku a vrátili se do čela ligy?

Těší nás to, ale teď pro nás není Sparta důležitá, to až ve chvíli, kdy proti ní bude hrát. Výhry si nesmírně ceníme především proto, že v Boleslavi se nevítězí jednoduše.

Reklama