Hlavní obsah

Kouč Prokopec po páté porážce za sebou skončil na lavičce Hradce Králové

Hradec Králové

Pět porážek za sebou už bylo příliš. Trenér fotbalistů Hradce Králové Luboš Prokopec den po prohře v nováčkovském souboji s Českými Budějovicemi na svoji funkci rezignoval. Tým pod jeho vedením získal z jedenácti zápasů pouhých šest bodů a usadil se na poslední příčce tabulky. O koučově rezignaci informovali klubové stránky. Jméno Prokopcova nástupce by mělo být oznámeno v úterý.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér Luboš Prokopec v hradci králové skončil.

Článek

Hradec naposledy v sobotním 11. kole doma podlehl druhému nováčkovi Českým Budějovicím 2:3 a po páté prohře za sebou ztrácí v tabulce čtyři body na nesestupovou pozici. S dvaceti inkasovanými góly má druhou nejhorší obranu v soutěži a s šesti vstřelenými brankami nejhorší útok společně s Jihlavou.

"Před domácím utkáním s Dynamem jsem věřil, že se vše může v dobré obrátit a začneme sbírat potřebné body. Bohužel jsme včerejší důležité utkání výsledkově nezvládli, proto je na místě vyvodit svoji osobní odpovědnost, tedy u týmu skončit," vysvětlil Prokopec.

Minulý týden ještě krizi ustál

Hradec už o budoucnosti dvaatřicetiletého trenéra jednal minulý týden, ale představenstvo východočeského klubu tehdy ještě dalo nejmladšímu kouči v nejvyšší soutěži důvěru. Po dnešním jednání však přijalo jeho rezignaci.

"Panu Prokopcovi děkujeme za jeho práci pro klub, hlavně za postup do Synot ligy, a věříme, že toto nebyla naše poslední spolupráce. V budoucnu bychom chtěli služeb mladého trenéra využít," uvedl sportovní ředitel klubu Róbert Barborík.

Prokopec v této sezoně získal v 11 ligových zápasech pouhých šest bodů za jednu výhru a tři remízy. Hradec vedl od dubna 2013, kdy nahradil Jiřího Plíška a v 31 letech se stal nejmladším trenérem v historii české ligy. Pádu do druhé ligy nezabránil, ale hned za rok dovedl tým zpět mezi elitu.

"Za rok a půl práce u áčka bych chtěl touto cestou poděkovat všem svým spolupracovníkům v realizačním týmu, hráčům a vedení společnosti, včetně zaměstnanců klubu. Zároveň bych chtěl poděkovat fanouškům za podporu a věřím, že můj odchod napomůže k obratu v této sezoně. Přeji si, aby se první liga v Hradci Králové zachránila," dodal Prokopec.

Podle internetových stránek Hradce musí vedení obsadit pozici hlavního kouče do úterního dopoledne. Východočeši v dalším ligovém utkání hostí v sobotu Duklu Praha. V tomto ročníku už změnily trenéra Plzeň (Miroslav Koubek za Dušana Uhrina mladšího), Příbram (Pavel Tobiáš za Petra Čuhela) a Jihlava (Roman Kučera za Petra Radu).

Reklama

Související témata: