Hlavní obsah

Úlet. Pokuta. Teď vzpurný Mahmutovič září. Ale dřinu potřebuje jako sůl, ví kouč Ščasný

Teplice

Tři starty, dva góly. Taková je bilance teplického fotbalového útočníka Aidina Mahmutoviče v říjnových soutěžních duelech. Přitom na konci září to s jeho budoucností v severočeském klubu vypadalo všelijak. Otevřeně vyhlásil, že je na Stínadlech nespokojený a chce za každou cenu pryč. Odezvou ze strany teplického vedení byla pokuta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Aidin Mahmutovič (vlevo) a teplický kouč Zdeněk Ščasný slaví gól.

Článek

Trenér Zdeněk Ščasný však na Mahmutoviče i přes jeho ostrá slova nezanevřel. Nejprve jej z lavičky poslal do ligové bitvy s Plzní, následně v základní sestavě do pohárového duelu s Domažlicemi a v sobotu proti Bohemians 1905. Bosenský útočník v obou posledních případech skóroval. Nejprve jen zmírnil prohru 1:2, v sobotu však přispěl k triumfu 4:1.

„Strašně jsme se nadřeli na první gól. Bohemka výborně bránila. Ale když jsem vstřelil druhou branku, byl zápas vyřešený a pro nás jednoduchý," přemítal Mahmutovič, jenž skóroval hlavou po centru Vůcha. „Parádní pas, který jsem dobře trefil," usmál se spokojeně.

Ještě před třemi týdny tak veselou náladu zdaleka neměl. Vyhrocená situace sváděla k úvahám, zda jeho výstup neznamenal v Teplicích konečnou.

Vše si vyříkali

„S trenérem jsme si vše vyříkali. Já začal pracovat víc v tréninku, pan Ščasný mě nasadil a já snad důvěru splatil. Nešlo z mojí strany o žádnou sebereflexi. Já chci pořád hrát. Nebyl jsem po vážném zranění kolena ve formě, ale stejně jsem dával góly," připomínal Mahmutovič, proč se ohradil proti malému počtu odehraných minut.

„Já jsem ani neměl potřebu nějak věc dále řešit. Aidin věděl, že uletěl," mávl rukou Zdeněk Ščasný. „Je fakt, že v tréninku teď dře. On ví, že má na víc. Potřebuje zimní přípravu jako sůl. Váhu má dobrou, ale musí nabrat svalovou hmotu, aby se dostal do formy, s níž oslnil minulý podzim," doplnil kouč.

Výkonem proti Bohemians 1905 si Mahmutovič řekl o šanci i v dalších zápasech. „Byl jsem s ním spokojený," přitakal teplický trenér. Spor se tedy zdá být zapomenut. „Už se k tomu nechci vracet. Jen doufám, že se mi bude gólově dařit a budeme vítězit," řekl Mahmutovič.

Reklama

Související témata: