Hlavní obsah

Beznadějně vyprodáno! Vstupenky na šlágr mezi Plzní a Spartou zmizely během čtyřiceti minut

Plzeň

Šlágr 13. kola fotbalové Synot ligy mezi vedoucí Plzní a úřadujícím mistrem pražskou Spartou, který se uskuteční na hřišti Viktorie 1. listopadu od 20:15, bude sledovat zcela zaplněná Doosan Arena. Fanoušci si rozebrali zbylé vstupenky během čtyřiceti minut.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šlágr ligy mezi Plzní a Spartou je vyprodaný.

Článek

Všech téměř 2000 lístků na očekávanou ligovou bitvu mezi Plzní a Spartou nabízelo přes 20 prodejních míst v Plzeňském kraji. Sám západočeský klub jich v šesti pokladnách prodal 1000. Většina lidí si brala po čtyřech kusech, maximum na jednu osobu.

Prodej lístků byl spuštěn na všech místech naráz v 08:55. Před pokladnami klubu byl klid, někteří lidé si pouze stěžovali, že nemohli sehnat místa vedle sebe. Jako poslední se rozprodaly lístky do "kotle".

K prodeji lístků na ligové utkání přes pokladny bez možnosti on-line nákupu přistoupil plzeňský klub kvůli tomu, aby eliminoval předpokládaný vysoký zájem sparťanských fanoušků. "Sparťanská strana má bezmála 1000 lístků na celém stadiónu v součtu se sektorem hostů ("kotel" má 620 míst)," řekl ČTK mluvčí Viktorie Pavel Pillár. Klub prodával především v Plzeňském kraji, aby dal možnost nakoupit maximum lístků fanouškům z regionu, kteří se hlásí k Viktorii Plzeň.

Pillár: Bude to top zápas i ze strany bezpečnosti

Utkání je označené jako rizikové, podrobnosti bezpečnostních opatření se ještě podle mluvčího budou řešit.

"Určitě to bude top zápas i ze strany bezpečnosti. Věříme, že ve spolupráci se státní i městskou policií a bezpečnostní agenturou to zvládneme. Ty zkušenosti tady jsou i díky evropským pohárům," uvedl Pillár.

Plzeňský stadión s kapacitou 11 300 lidí eviduje 5500 držitelů permanentek. Další vstupenky dostane mládež klubu a VIP partneři.

Jak dopadne šlágr 13. kola fotbalové Synot ligy mezi Plzní a pražskou Spartou?
Zvítězí Plzeň
45,4 %
Zápas skončí remízou
10 %
Utkání vyhraje Sparta
44,6 %
Celkem hlasovalo 2494 čtenářů.

Reklama

Související témata: