Hlavní obsah

Dukla si poučení sice vzala, ale nepomohlo. A to by přitom měl náhradní agregát osvítit tři stadióny

Praha

Poučení z problémů s osvětlením Julisky, k nimž došlo hned v podzimním ligovém prologu s Ostravou, si sice Dukla vzala, ale nic platné jí stejně nebylo. V pátečním duelu s Příbramí nastaly trable znovu a utkání se vůbec nedohrálo. „Nešlo ovšem o výpadek proudu, ale o technické problémy na stadiónu, který si pronajímáme od ministerstva obrany,“ upřesnil s odstupem tří dnů šéf fotbalové Dukly Michal Šrámek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Potemnělý stadión na Julisce, utkání Dukly proti Příbrami se nedohrálo.

Článek

Zatímco zmiňované střetnutí s ostravským Baníkem se nakonec přece jen dohrálo, byť na čtyřech stožárech svítila jen třetina výbojek a Juliska se tehdy halila do šera, zápas s Příbramí ukončil sudí Hrubeš už o přestávce mezi prvním a druhým poločasem za stavu 2:1 pro Duklu.

Bouřka, kroupy, nebo vyšší moc?

„Nejprve vypadl hlavní jistič na stadiónu, poté došlo k nevysvětlitelným technickým problémům agregátu, který má v podobném případě sloužit jako náhradní zdroj elektřiny. A to jsme po utkání s Ostravou rozvázali smlouvu se společností, která zajištovala jeho provoz, a uzavřeli smlouvu s novou firmou," přiznal Šrámek, že Dukla se na opakující problémy chystala a snažila se jim předejít.

„Když se záložní agregát zkoušel, žádné potíže nenastaly. Má takovou kapacitu, že je schopen zajistit osvětlení tří stadiónů, jako je Juliska," potvrzoval sportovní ředitel Dukly Günter Bittengel. „Zasáhla prostě vyšší moc."

„Anebo možná bouřka, která se den předtím nad Dejvicemi přehnala. Byla tak intenzivní, že pokryla trávník kroupami a vyřadila světelnou informační tabuli," uvažoval nahlas jeho nadřízený, protože příčinu problémů s osvětlením a chodem agregátu se zatím nepodařilo odhalit ani technikům firmy Huvelaj.

I v bundeslize se to stává, vzpomínal Bittengel

„Stává se to, i během angažmá v německém Uerdingenu jsem dvakrát zažil, že byl zápas kvůli výpadku elektřiny přerušen," zavzpomínal Bittengel a promptně spočetl, že nedohraný zápas vyšel jeho klub řádově na sto tisíc korun.

„V této částce je započtena elektřina, pořadatelská služba, hasiči a vůbec všechno, co s pořadatelstvím ligového zápasu souvisí."

„A jen pro upřesnění - elektřinu na Julisku nedodává firma Carbounion, která je majoritním vlastníkem našeho klubu, ale společnost PRE," vyvracel Michal Šrámek spekulace, jež se objevily a spojovaly problémy s osvětlením s vlastníkem Dukly Petrem Pauknerem.

Aby se potíže s osvětlením Julisky neopakovaly, požádal klub vlastníka stadiónu - tedy armádu - o revizi elektrické instalace, rozvodů a všeho, co s umělým osvětlením souvisí. „Do doby, než k ní dojde, bychom nechtěli pod světly hrát. Nechceme riskovat," potvrdil Šrámek.

O náhradním termínu nedohraného zápasu mezi Duklou a Příbramí, který rozhodčí Hrubeš ukončil po odehrané první půli za stavu 2:1 pro domácí, zatím nebylo rozhodnuto. „Oba kluby předložily své návrhy, o nichž budeme teprve jednat. Samo sebou, že se začne znovu od první minuty. Pro nás věčná škoda, protože jsme 2:1 vedli, mužstvo hrálo skvěle a bylo na nejlepší cestě zápas vyhrát," litoval Bittengel.

Reklama

Související témata: