Hlavní obsah

Damková má jasno: Boleslav měla proti Plzni kopat penaltu

Jasná chyba sudího! Fotbalisté Mladé Boleslavi měli podle šéfky komise rozhodčích Dagmar Damkové kopat v nedělním duelu 11. kola první ligy proti Plzni za stavu 0:1 penaltu po faulu hostujícího Radima Řezníka na Daniela Bartla. Domácí tým nakonec ve šlágru víkendu podlehl Viktorii 0:3 a Západočeši tak udrželi první místo v tabulce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Plzeňský záložník Milan Petržela (vlevo) v souboji s obráncem Boleslavi Janem Bořilem.

Článek

K nedovolenému zákroku došlo v šestnácté minutě utkání, kdy Řezník v pokutovém území povalil Bartla, ale sudí Jaroslav Bílek penaltu nepískl. "Pokutový kop měl být nařízen, jednalo se o nedovolený zákrok - vražení do soupeře. Řezník však neměl být vyloučen, protože zákrokem nezmařil zjevnou brankovou příležitost a faulovaný hráč už ani nemohl hrát míčem, který byl při střetu už jinde," uvedla Damková v tiskovém prohlášení.

Rozhodčí Mladou Boleslav podle komise poškodili i v druhém poločase, kdy kvůli chybně odmávanému ofsajdu nepustili do šance slovenského útočníka Milana Lalkoviče.

"Asistent rozhodčího Marek Pilný nevyhodnotil situaci správně. V reálu byla situace složitější na posouzení. Plzeňský obránce Procházka se na poslední chvíli zastavil v pohybu k brance, aby vystavil útočníka do ofsajdové pozice, ale nestihl to. Nicméně ligový asistent by si s takovou situací měl poradit," podotkla Damková.

Naopak u prvního gólu plzeňského Stanislava Tecla z dvanácté minuty bylo vše v pořádku. "Žádný z dostupných záběrů neprokázal ofsajd. Asistent Pilný tuto situaci vyhodnotil správně. Pokud by ofsajd signalizoval, určitě by padla otázka, zde tak měl učinit a nenechat hru plynout. V podobných momentech máme spíše pochopení pro to, když asistenti hraniční a těsné situace pustí, než aby alibisticky signalizovali ofsajdy. Samozřejmě nemůže jít o metr," dodala Damková.

Reklama

Související témata: