Hlavní obsah

Brazilec Melinho si podmanil Hanou

OLOMOUC

Pětadvacetiletý středopolař Tarciso Rogério Pereira, který si však pro fotbalovou kariéru zvolil přezdívku Melinho, si za pár týdnů stačil svými výkony v dresu olomoucké Sigmy zcela podmanit fanoušky. Na začátku sezóny má formu jako hrom a Haná leží Brazilci u nohou.

Článek

Přitom pro české fanoušky není jeho jméno neznámé. Loni působil půl roku v Opavě a ve 13 zápasech stihl i dva krásné góly. Pak ovšem v zimě odešel raději zpátky do mateřského klubu Uniao Barbarense, protože slezským klubem zmítaly ekonomické problémy. "K tomu se nechci vyjadřovat. Teď jsem v Olomouci a jsem tady naprosto spokojený," usmívá se sympatický Brazilec.

V Opavě rozhodně nezářil tak jako v dresu Olomouce v duelech Intertoto cupu. Povedl se mu zejména dvojzápas proti Dortmundu, v němž hanácký celek slavný a namyšlený německý klub vyřadil. "Výbornou pozici jsme si vytvořili už v Německu. Doma jsme pak chtěli zvítězit, ale nedali jsme gól. Naštěstí nám to stačilo," oddechl si Melinho, jehož přezdívka v rodné portugalštině znamená něco jako medový.

Teď ale čeká Hanáky další věhlasný sok, už dnes je doma prověří v semifinále soutěže slavný Hamburger SV. "Šanci máme, i když soupeř je silný," uvědomovala si letní posila Olomouce, která údajně zkasírovala za podepsání přestupních lístků od hanáckého klubu rovný milión korun. To však Melinho komentovat nechce, okamžitě obrací list ve chvíli, kdy se řeč stočí na peníze. Ať v Olomouci, nebo Opavě.

Přestože právě ve slezském klubu získal s českým fotbalem negativní zkušenost, chtěl se do ligy vrátit. Proto kývl na nabídku Olomouce. "Moc se mi tady líbilo. Teď už sice není v klubu víc krajanů jako v Opavě, ale jsem spokojený. V Olomouci jsem už poznal férové vedení, skvělé hráče i trenéry," vykládá.

Kamarádí s R. Carlosem a Robinhem

Je schopen komunikovat anglicky, proto si zatím v klubu nejvíc rozumí se Slovincem Pečnikem. Česky prý rozumí fotbalové terminologii a ledacos už pochytil i v běžném životě, ale do sestavování vět v našem rodném jazyce se zatím pouštět nechce. Jak ale sám říká, v Olomouci podepsal tříletou smlouvu, takže bude mít dost možností se všechno doučit. "Zatím znám jen pár slovíček, většinou ta sprostá," smál se.

O Brazilcích je známo, že jsou nesmírně družní, přátelští a živě se zajímají o krajany. V zápasech s Dortmundem stihl Melinho prohodit pár slov s protihráčem Dedem, teď ale na žádného Brazilce v dresu Hamburku nenarazí. Je však logické, že se díky své profesi zná i s některými hvězdami světového fotbalu: "Mým kamarádem je Roberto Carlos z Realu Madrid, dobře se znám také s Robinhem."

Když podepisoval smlouvu, vymínil si po vedení klubu jedno privilegium. V září se bude moci podívat domů do Brazílie, kde stráví deset dnů. "Budu se ženit," oznámil pyšně. Kdo by ale čekal, že manželku přiveze s sebou, mýlil by se. "Byla by jí tady asi moc velká zima," dodal s úsměvem hráč, který už si zahrál i ve Villarrealu ve Španělsku a řeckém Akratitosu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava